Šta se desilo sa igračem koji je prije par mjeseci oduševljavao igrama u dresu Liverpoola?
Shaqiri u posljednje vrijeme nije uopšte igrao

Neobjašnjiv pad forme

Šta se desilo sa igračem koji je prije par mjeseci oduševljavao igrama u dresu Liverpoola?

S. Pašalić

Nakon što je prošlog ljeta stigao u Liverpool, Xherdan Shaqiri je jedan period pružao sjajne partije u dresu tima sa Anfielda.

Ipak početak ove godine nije dobro krenuo po Shaqirija, pa iako je Liverpool stigao do velikog uspjeha protiv Bayerna u Ligi prvaka kod njega je u posljednjih nekoliko sedmica vidljiva frustracija zbog svog trenutnog statusa u ekipi.

Prije nekoliko mjeseci on je došao do tačke kada su njegov dolazak na Anfield smatrali sjajnim potezom, međutim on se u posljednje vrijeme jednostavno izgubio.

Sigurno je da je Shaqiri u pobjedi Liverpoola protiv Bayerna na Allianz Areni od 3:1 imao dodatni motiv da se dokaže protiv bivšeg kluba, ali je ostao na klupi i nije ulazio u igru.

Posljednji gol je zabio na Boxing Day, a posljednji start u prvoj postavi je imao krajem januara. U posljednje četiri utakmice nije odigrao niti minute što je iznenađujuće s obzirom da je Liverpool imao problema sa postizanjem golova u zadnje vrijeme.

Shaqiri zna na trenutke zabljesnuti, ali mu je potrebana disciplina, red, kretanje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trener Liverpoola Jurgen Klopp je ranije izjavljivao da Shaqiri mora učiti određene stvari i prilagoditi se okolini u kojoj se često kažnjava igrač ako ne pruža dobre igre u kontinuitetu.

Shaqiri još uvijek ima vremena do kraja sezone da se trudom i zalaganjem izbori za svoje mjesto u ekipi.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi