Šta se to sjaji na Molineuxu? To su ruke Adame Traorea namazane baby uljem

Lukavi plan osoblja kluba

Šta se to sjaji na Molineuxu? To su ruke Adame Traorea namazane baby uljem

Adama Traore, velika zvijezda Wolverhamptona, je poznat po svojoj za jednog fudbalera, itekako izraženoj muskulaturi, snazi i brzini.

Kada krene u napad, Španac je prosto neuhvatljiv za protivničke igrače, a ako ga neki i stigne i uhvati - isklizne mu iz ruku. Bukvalno.

Naime, Wolvesi su u Adamine pripreme za utakmice ubacili poseban detalj.

Medicinski tim kluba sa Molineuxa je napravio lukav plan kojim želi zaštititi svoju zvijezdu od protivničkih igrača. A osim što ga na ovaj način, valjda, štiti od problematičnih povreda ramena, čini ga još težim za zaustaviti.

Neki od onih koji su pratili gledali meč Wolvesa, protiv Crystal Palacea, su zapazili da se nešto sjaji na rukama brzonogog fudbalera, da osoblje kluba prije njegovog ulaska u igru i tokom pauza maže ruke Adame Traorea nekim "skliskim supstancama".

Riječ je o običnom baby ulju, a odgovor na pitanje zašto to rade je jednostavan: To je njihovo lukavo rješenje da spriječe protivničke igrače da vuku Adamu Traorea za ruke kada prolazi pored njih i tako ga usporavaju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od tada se ovakva priprema Adame Traorea za igru ponavljala nekoliko puta.

"To je nešto što smo morali uraditi da zaštitimo Adamu. Protivnički defanzivci su toliko zabirnuti da će im pobjeći, zbog njegove brzine, da su ga konstantno počeli vući ra ruke. To je prourokovalo i probleme sa njevim ramenom koje je ispadalo tokom utakmica. Podmazivanjem njegovih ruku je protivnicima teže da ga drže što može pomoći u sprječavanju budućih povreda", rekao je "insajder" iz Wolvesa za The Sun.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi