Wolvesi se dižu kada je napotrebnije: Evropa je opet blizu!

Kriza je iza tima sa Molineuxa

Wolvesi se dižu kada je napotrebnije: Evropa je opet blizu!

Cilj Wolverhamptona je jasan. Tim sa Molineuxa želi ponovo izboriti izlazak u Evropu, a nakon današnjeg meča sa Evertonom, ponovo su na putu ka ispunjenju svog cilja.

Wolvesi su u prethodna dva kola upisali dva poraza (od Sheffield Uniteda i Arsenala) i činilo se da postustaju u ključnom dijelu sezone.

Da bi se izdigli iz krize, danas je Wolvesima bila potrebna pobjeda i uspjeli su je upisati: Bez problema je na Molineuxu sa 3:0 savladan Everton.

Prvo poluvrijeme je bilo poprilično mirno, izuzme li se šansa Daniela Podencea i dobra odbrana Pickforda, pa se rezultatom 0:0 ušlo u sudijsku nadoknadu. A onda Digne pravi penal, a Raul Jimenez pogađa za 1:0.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, domaći su stigli do 2:0. Ovaj put je Leander Dendoncker pogodio nakon ubacivanje Pedra Neta iz slobodnjaka.

Očekivalo se da Everton krene u napad nakon novog primljenog gola, Karamele jesu pokušavale uraditi nešto, ali kontra Wolvesa je bila toliko ubojita da gosti jednostavno nisu smjeli krenuti u potpunu ofanzivu.

Sa druge strane, Wolvesi su nastavili redati prilike. Podence je u 62. minuti zamalo postigao gol nakon što je lopta prošle kroz ruke Pickfordu, da bi četiri minute kasnije nakon fantastične lopte Raula Jimeneza pred golmana izbio Evertona izbio Jota. Ipak, Portugalac se spetljao u momentu kada je želio prevariti Pickforda, pa je Englez odbranio njegov loš šut.

Jota se međutim puno bolje snašao u 74. minuti. Ponovo je Jimenez fantastičnom dugom loptom izbacio svog saigrača koji je nakon prijema lopte na prsa uputio neodbranjiv šut i pogodio za 3:0.

Nova brza kontra Wolvesa viđena je u 87. minuti. Jota je na kraju pronašao Adamu Traorea, koji je na ovoj utakmici bio rezervista, Španac je silovito šutirao, ali je lopta pogodila prečku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja je ostalo 3:0 za Wolverhampton koji je preskočio Sheffield United i došao do šeste pozicije koja ga vodi direktno u grupnu fazu Lige Evrope.

Tri kola prije kraja sezone Wolvesi se sa 55 bodova nalaze u dobroj situaciji za novi plasman u Evropu. Everton je 11. sa 45 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi