Scene za pamćenje sa Grbavice: Pogledajte reakciju tribina nakon drugog pogotka Haračića

Plavi u revanšu traže prolaz dalje

Scene za pamćenje sa Grbavice: Pogledajte reakciju tribina nakon drugog pogotka Haračića

Samir Mlaćo

Na krilima prepune Grbavice nogometaši Željezničara sinoć su stigli do remija protiv Dinama iz Minska, iako su Bjelorusi vodili 2:0 i činilo se da je priča završena.

Nije Dinamo mnogo pokazao, ali jeste kaznio Željine greške, no Plavi nisu odustajali.

Krenuli su žestoko u posljednjih petnaestak minuta, te se nije 'osjetilo' to što je Dinamo spremnija ekipa s obzirom da mu je prvenstvo u toku, a Željezničaru ne.

Dženan Haračić je najprije pogodio za 1:2, a onda u sudijskoj nadoknadi novi pogodak.

Bašićev džoker sa klupe ponovo pogađa i Grbavica je 'eksplodirala'.

Oglasi

Nastalo je veliko slavlje, što je zabilježila i kamera zvanične stranice Željezničara.

Željezničar je imao podršku oko 12.000 navijača koji su napravili atmosferu za pamćenje.

Na kraju su mogli biti sretni, jer će se o pobjedniku dvomeča odlučivati u Bakuu narednog četvrtka.

Dinamo neće imati podršku navijača, radi se o neutralnom terenu i sve je otvoreno.

Oglasi

Pogledajte u video prilogu nevjerovatne scene sa Grbavice kada je Haračić postigao svoj drugi pogodak na meču za 2:2.

"Vrlo teška utakmica protiv ekipa koja je jaka u duelima, teško im je stvoriti prilike. Dobro smo se naradili i zaslužili smo ovaj rezultat. Žao mi je što nismo više držali posjed, ulazili smo u fajt s njima i tu smo imali problema, dvije greške, dvije kontre i kaznili su nas, ali to je Evropa.

U drugom poluvremenu smo pokazali da možemo, publika nas je nosila, pokazali smo mentalno slavlje. Čestitam igračima, uspjeli smo trkački izdržali s ekipom koja već ima 14 utakmica u prvenstvu", rekao je nakon meča šef struke FK Željezničar Nermin Bašić i dodao:

"Težimo da igramo bolje, Željo treba da igra lijep fudbal. Ovo je Željo kojeg želim u prvenstvu da naši navijači uživaju. Kada gubimo, vraćamo se, nema predaje, nema veze u kakvoj smo situaciji. Željo ima ogromno srce i čestitam svima."

"Kada igrate protiv ekipa koja već ima polusezonu nezahvalno je bilo šta komentarisati. Imamo šansu, ali moramo biti svjesni da Evropa malo daje, ali to moraš uzeti. Ovaj pozitivan rezultat puno znači. Ne želim nikoga dizati, idemo u revanš ozbiljno. Vidjet ćemo gdje smo greške pravili. Imamo pravo da se nadamo u revanšu, vjerujem u svoj tim."

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

O navijačima?

"Takvo navijanje kada gubiš 0:2, ja ne znam da li ovakvih navijača ima na Balkanu. Nevjerovatnu povezanost imamo sa našim navijačima, možemo napasti sve klubove. Iza sebe imamo vojsku, navijači su naša vojska. Neke stvari se u nas ne dešavaju slučajno.", dodao je Bašić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ZeljinManijak
Neke se stvari i emocije ne mogu kupiti parama volim te zeljo
4 0
papagaj
Ovo samo Željo moze prirediti svojim navijacima
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti