Stadion HNK Kruševo iz dana u dan poprima novo ruho
HNK Kruševo je nedavno izborilo viši rang natjecanja no iz raznih razloga nisu zaigrali u Drugoj Ligi Federacije - Jug

Kruševljani vrijedno rade na svojim "Orlinama"

Stadion HNK Kruševo iz dana u dan poprima novo ruho

Pandemija koronavirusa u našoj je zemlji paralizirala život kakvog smo poznavali do jučer i u prvi plan stavila nove prioritete. 

Sve to nažalost je značilo da je i sport u našoj državi u statusu hibernacije, no kako stvari stoje mjere predostrožnosti postepeno popuštaju i skoro ćemo opet gledati nogomet u BiH.

Zasad je jedino izvjesno da će na teren istrčati Premijerligaši, dok je oblak neizvjesnosti nadvijen nad nižim ligama. Dok se isčekuje sudbina natjecanja u nižim ligama, u kantonalnom ligašu HNK Kruševo ne gube vrijeme.

Vrijedni ljudi predvođeni alfom i omegom kluba neumornim Tihomirom Čulom vrijedno rade na uljepšavanju stadiona "Orline" na kojem HNK Kruševo igra svoje domaće utakmice. Ovaj klub je nedavno uspio izboriti plasman u viši rang, u Drugu ligu Federacije BiH - Jug, no manjak sluha lokalne zajednice za ovaj sportski kolektiv uz još neke detalje nisu Kruševljanima dozvolili da se počnu natjecati u tom rangu.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga HNK:

Kako god, HNK Kruševo nastavlja s radom i čeka nastavak, ili barem novu sezonu. Za sve goste ovog kluba utakmice na "Orlinama" poseban su doživljaj jer uprava kluba nakon gotovo svake utakmice upriliči veliki ručak, te goste bez obzira na ishod iste počasti "ićem i pićem", te se sjajna atmosfera nastavi i nakon susreta.

Iako u nižoj ligi, Kruševljani u mnogim stvarima mogu biti uzor kolegama iz viših rangova. Nadamo se da ćemo na "Orlinama" uskoro opet gledati kvalitetan nogomet i da će se na ovom lijepom stadionu opet slaviti, bez obzira pobjeđivalo se ili ne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi