Bruka na srpski način: Ogromni skandal na stadionu koji je koštao 20 miliona, Srbija u nevjerici!

Zabrana igranja utakmica

Bruka na srpski način: Ogromni skandal na stadionu koji je koštao 20 miliona, Srbija u nevjerici!

Admin Čaušević

Na stadionu u kojeg je uloženo 20 miliona eura i koji je trebao biti ponos Srbije zabranjeno je odigravanje utakmica i to nekoliko sedmica nakon otvaranja. 

Stadion Dubočnica u Leskovcu je otvoren krajem augusta te je dobio zeleno svjetlo za odigravanje utakmica od najvećeg značaja, uključujući i grupnu fazu vvropskih takmičenja.

Međutim, ni mjeseca dana došlo je do prvih problema pa je na stadionu zabranjeno odigravanje utakmica i do to 5. oktobra.

Naime, stadion koji je koštao nevjerovatnu cifru ima ozbiljnih problema sa terenom, tj. nije pravilno održavan pa je počeo propadati.

Do sada je odigrano samo nekoliko mečeva, a već su uslijedile prve intervencije stručnjaka za održavanje terena te je stigla naredba o zabrani odigravanja mečeva.

Oglasi

Korisnik stadiona je FK Dubočnica koja će tako morati tražiti nove termine za neke svoje mečeve jer u svom domu ne može igrati utakmice.

Naredni susret bi se trebao igrati 5. oktobra, riječ je utakmici Konferencijske lige kada će Čukarički biti domaćin belgijskom Genku.

Inače, srbijanska javnost je nevjerici zbog svega što se dešava sa stadionom jer će u mjesecu oktobru raspored i više nego zgusnut.

Tako Dubočnica treba odigrati tri domaća susreta, dok je Čukarčki dva puta domaćin u grupnoj fazi Konferncijske lige, pa se postavlja pitanje šta će biti s terenom.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Predstavnici FS Srbije su reagovali na vrijeme te su uspjeli sanirati oštećenja, međutim vrlo je izvjesno da će ponovo morati izaći na teren pogotovo zbog prevelikog broja utakmica u kratkom vremenskom periodu.

Planirano je da i 19. novembra u Leskovcu u okviru posljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Srbija igra protiv Bugarske. Hoće li se to zaista i desiti s obzirom na teren, ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi