Okolo kalaj unutra belaj: Pukla bruka na obali Drine, neviđeni skandal sa novozgrađenim stadionom!

Stadion u Loznici nije dobio zeleno svjetlo

Okolo kalaj unutra belaj: Pukla bruka na obali Drine, neviđeni skandal sa novozgrađenim stadionom!

Admin Čaušević

Stadionu koji je izgrađen na desnoj obali Drine prijeti potpuni fijsko nakon velikog broja nedostatka koji su uočeni prilikom izlaska komisije na teren. 

U Loznici je prije dvije godine počela izgradnja stadiona Lagatora sa ukupnim troškovima od 32 miliona eura, ali sve sluti na to da je silan novac pušten niz vodu.

Naime, zbog uočenih velikih propusta FS Srbije uopšte stadionu u Loznici nije dao dozvolu za upotrebu, nije stila niti jedna UEFA-ina licenca, a ona iz kategorije 4 je i dalje pusti san.

Sektori na tribinama su nepodijeljeni, dosta je mrtvih uglova, zaštitna ograda u prvim redovima je predebila, dok je i nedovoljna udaljenost terena od tribina.

Svlačionice i prostorije za službena lica nisu dovoljno prostrane, zatim je došlo do propusta u postavljanju hidroizolacije, dok su i tuneli za ulazak autobusa nedovoljno visoki.

Iz zraka i sa strane stadion Lagator izgleda zaista prekrasno, međutim brojni propusti u samoj izgradnji su doveli do toga da ovaj stadion nije dobio zeleno svjetlo za odigravanje utakmica međunarodnog karaktera.

Oglasi

Reflektori su testirani u maju kada je postavljen i hibridni teren, ali izlazak komisije na lice mjesta je ukazao da i nije sve tako idealno onako kako se čini.

Ranije su srbijanski mediji izvještavali da bi evropske utakmice na Lagatoru mogao igrati Čukarički, međutim to neće biti slučaj.

Naše istočne komšije su proteklih godina izgradili niz novih stadiona, a kompleks izgrađen u Loznici je pokazao značajne propuste.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Najavljena je još izgradnja stadiona u Pančevu, Beogradu, Zrenjaninu, Kragujevcu, a kao šlag na tortu stiže Nacionalni stadion kapaciteta 55.000 sjedećih mjesta.

Ljubitelji fudbala u Srbiji se nadaju da prilikom izgradnje novih stadiona neće doći do propusta kao što je to bio slučaj u Loznici. 

Top Komentari

limvotemirvah
Kinesko smece od stadiona kojim Vucic zamajava svoj napaceni narod.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi