U Južnoj Americi odgođen početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Ništa od mečeva ovog mjeseca

U Južnoj Americi odgođen početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

E. Čaušević

Pandemija koronavirusa stvorila je veliki haos što se tiče sportskog svijeta.

Veliki broj takmičenja je prekinuto ili odgođeno prethodnih dana, a nova odluka stiže nam iz FIFA-e. Naime, FIFA je odgodila početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Americi.

Južnoameričke reprezentacije trebale su krajem ovog mjeseca početi kvalifikacije za Mundijal koji se 2022. godine igra u Kataru, ali prva dva kola su odgođena.

Mečevi prvog i drugog kola trebali su se igrati između 23. i 31. marta, no FIFA je zvanično saopštila da se oni odgađaju, te da će uskoro biti poznat novi termin kvlaifikacija za SP u Južnoj Americi.

Kao što je već poznato ekipe koje se bore za mjesto na Mundijalu na ovom kontinentu su Argentina, Brazil, Bolivija, Čile, Ekvador, Kolumbija, Urugvaj, Paragva, Peru i Venecuela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi