Teren Stadiona Rođeni položio desetkom

Čekanje se isplatilo

Teren Stadiona Rođeni položio desetkom

Esmer Oštraković

Utakmicu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrale su ekipe Sarajeva i Zrinjskog, a utakmica je odigrana u Mostaru na stadionu Rođeni.

Obzirom na današnje obilne padavine i jako loše vremenske prilike, klubovi su bili primorani na odigravanje utakmica na jako lošim terenima.

Tako su utakmice u Posušju, a zatim i Srebreniku odigrane u praktički nehumanim uslovima, a jaka kiša prijetila je da će isto biti i u Mostaru.

Uprkos jako lošim vremenskim prilikama, velikoj kiši, teren na stadionu Rođeni položio je sve ispite sa najvećom mogućom ocjenom.

Ozbirom na to da se dugo čekalo da svi radovi na terenima budu završeni, a zatim i da vidimo kako sve to izgleda, možemo biti jako zadovoljni.

Slobodno možemo reći kako se čekanje itekako isplatilo, te da se nadamo da će ista situacija biti i na ostalim novim terenima širom Bosne i Hercegovine.

Prava je šteta i to što se današnja utakmica igra pred praznim tribinama, jer je sigurno da bi publika dala još bolji ambijent ovoj utakmici.

Takmičarska komisija N/FSBiH na prijedlog Komiteta za bezbjednost odlučila je da će FK Sarajevo utakmice protiv HŠK Zrinjski i FK Željezničar igrati bez publike.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo će protiv Željezničara igrati 8. marta na terenu Trening centra u Zenici. Šteta zaista što će dvije možda i najiščekivanije utakmice biti odigrani bez navijača, a uz to i na neutralnim terenima.

Na kraju dodajmo da je Zrinjski slavio 2:0 te da je povećao svoju bodovnu prednost u odnosu na drugoplasirani Široki Brijeg.

S druge strane, Sarajevo se porazom još više udaljilo od mjesta koje vodi u neko od evropskih takmičenja.

Top Komentari

Mostarac94
Bice sve ljepsi i ljepsi !
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi