Stadion ružniji i od Maksimira: Nekoć su na njemu igrale svjetske zvijezde, sada je kao močvara

Napušten je već mjesecima

Stadion ružniji i od Maksimira: Nekoć su na njemu igrale svjetske zvijezde, sada je kao močvara

Admin Čaušević

Kada se biraju najružniji stadioni Maksimir je obično u užem izboru, međutim za neka poznata fudbalska borilišita zagrebački hram fudbala danas izgleda fantastično, bez obzira šta ko o njemu mislio.

Do sada je napravljeno nekoliko izbora kada su u pitanju najružniji stadioni u Evropi, a Maksimir je obično bio u samom vrhu. Ipak, postavlja se pitanje da li je to zaista tako?

Pasionirani ljubitelji Serije A vrlo dobro znaju za stadion Artemio Franchi u Sieni. Mjesto na kojem su nekoć igrale najveće svjetske zvijezde je prepušteno samo sebi.

Siena kakve se sjećaju ljubitelji fudbala već ne postoji godinama, ugašena je zbog ozbiljnih dugova i sada se takmiči pod imenom ACR Siena 1904 i to petom rangu italijanskog fudbala.

Zbog "razbacanih" tribina stadion Artemio Franchi iz zraka izgleda kao loše sastavljena igračka od lego kockica pošto je praktično svaka tribina zasebna, računajući i one "ovalne" iza gola.

Mjesto na kojem su nekoć gostovali Ronaldo da Lima, Ibrahimović, Totti, Del Piero, Nedved, Zanetti i brojni drugi velikani je praktično prepušteno samo sebi.

Oglasi

Danas teren poznatog stadiona izgleda poput tepiha kojeg što prije treba baciti na smeće. I grad je prestao voditi brigu o stadionu pošto nije izabrana firma koja će voditi brigu o održavanju.

Stadion Artemio Franchi u Sieni od prije nekoliko godina

ACR Siena 1904 se ove sezone takmičila u petom rangu italijanskog fudbala i već je izborila promiciju u Seriju D, a krajem aprila treba igrati domaći meč protiv kluba Valentino Mazzola.

Međutim još uvijek nema zvanične potvrde da će Bianconeri iz Toskane dobiti zeleno svjetlo da utakmicu igraju na stadionu sagrađenom još prije 120 godina.

Vrhunac slave Siena je imala u periodu od 2002. do 2012. godine kada je u nekoliko navrata igrala Seriju, tada najjaču fudbalsku ligu svijeta sa najvećim svjetskim zvijezdama.

Novi klub je osnovan 2019. godine kada je došao investitor iz Armenije. Ipak dugovi su počeli samo da se gomilaju i tokom sezone 2022/23 izbačen je iz profesionalnog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi