Stadioni u Bijeljini i Mostaru dobijaju reflektore

Zahvaljujući projektu unapređenja rasvjete na stadiona Premijer lige

Stadioni u Bijeljini i Mostaru dobijaju reflektore

S. Mlaćo

Gradski stadion u Bijeljini i stadion “Pod Bijelim brijegom” u Mostaru prvi će dobiti reflektore zahvaljujući u sklopu Projekta unapređenja rasvjete na stadionima Premijer lige BiH koji je potpisao generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH Jasmin Baković sa ovlašćenim predstavnicima “Filipsa” u BiH, “Manedra kompani” iz Mostara i “Sles” iz Tuzle.

Ovo je potvrdio generalni sekretar Izvršnog odbora FS BiH Nihad Hodžić. Razlog što će reflektori zasijati u Bijeljinu i Mostaru prije ostalih gradova, je taj što su tamošnji fudbalski funkcioneri u saradnji sa gradskim vlastima, precizirali sve detalje. Ukupna vrijednost radova iznosi 1,33 miliona dolara i to je tek trećina ukupnog iznosa koji će trebati da se kompletan projekat završi. Preostale dvije trećine trebalo bi da obezbijede sami klubovi i lokalne zajednice, tako da bi uskupni troškovi izgradnje reflektora trebali da iznose oko četiri miliona dolara.

"Mi smo sa našom lokalnom zajednicom odavno u dogovoru oko izvođenja tih radova i realizacije cjelokupnog projekta. Već su odrađena sva potrebna mjerenja, kako za električno napajanje, te rezervno napajanje, tako i oko izgradnje stubova. Sada je na redu izrada konačnog projekta i nadam se, uskoro i početak radova. Sve detalji oko toga biće tema razgovora sa čelnicima Saveza i tada će biti definisani svi detalji u vezi sa projektom. U svakom slučaju, nadam se da će naredne godine biti odigrana i prva utakmica pod reflektorima, te da će ljubitelji fudbala u Bijeljini i Semberiji imati još bolje uslove za praćenje mečeva", rekao je tehnički sekretar Radnika je Sobodan Đorđić.

Svi radovi moraju biti završeni do novembra 2019. godine, tako da će u 2020. godini jedan od uslova za normalno odigravanje premijerligaških utakmica biti i postojanje reflektorske rasvjete.

Top Komentari

casimiro
bolje da su u vrapcicima napravili ljudima reflektore a ne onima koji su im uzeli stadion.
23 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi