Žižović: Odgoda? Čini mi se da se već stvara neki pritisak

Šef struke Radnika

Žižović: Odgoda? Čini mi se da se već stvara neki pritisak

S. Mlaćo

FK Radnik će novu sezonu Premijer lige BiH otvoriti domaćim susretom protiv FK Sarajevo.

Bijeljinci vjeruju da mogu uspješno startati u novu sezonu, a kao veliku prednost vide i umor FK Sarajevo koje će večeras igrati revanš susret prvog pretkola Evropske lige protiv armenskog Banantsa.

"Bilo je promjena u timu, a mi ćemo pokušati to što prije uklopiti i da u prvenstvu ostvarimo svoje ciljeve. Sarajeva je prva utakmica u nizu, dobro se poznajemo jer smo u zadnjih pola godine odigrali četiri meča. Našu šansu vidim u umoru Sarajeva koje igra večeras i svakako da ćemo to pokušati da iskoristimo. Želimo pružiti dostojan otpor", priča šef struke Radnika Mladen Žižović za SportSport.ba.

Zanimljivo da je Sarajevo zbog nastupa u Evropi zatražilo odgodu meča u nedjelju, ali Radnik na to nije pristao. Žižović je bio veoma otvoren kada smo ga pitali zbog čega Bijeljinci nisu udovoljili zahtjevu sa Koševa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne vidim nijedan klub u regionu koji je zatražio odgodu utakmice za vikend. Ne vidim ni svrhu odgađanja, prvo jer nama to remeti planove. Nemamo protivnika za vikend, tempirali smo formu za utakmicu sa Sarajevo, te ja mislim da se od početka prvenstva stvara neki pritisak. Sarajevo neka svoje probleme ukoliko ih ima potraži u svojim redovima. U posljednjem meču smo čak doprinijeli da Sarajevo osvoji treće mjesto", dodao je Žižović.

Meč između Radnika i Sarajeva igra se u nedjelju sa početkom u 17:30 sati.

Top Komentari

DamirT
Al ce zato zrinjskom sve bodove poklonit
22 9
adis_D11
Ma sta serete koje picke materine jednu utakmicu odigrali I odma traze odgodu meca.Sezona tek pocela a oni kao umorni a i ovom izjava nadam se da ce biti umorni!Od cega?Picke sutite I igrajte I sve to pocjepajte jer hocemo titular titulu na kosevu!
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi