Čekajući odluku o Petevu poznato je na kojim će stadionima Zmajevi igrati martovske utakmice

Kvalifikacije za Euro

Čekajući odluku o Petevu poznato je na kojim će stadionima Zmajevi igrati martovske utakmice

Admin Čaušević

I dok se čeka potvrda u selektoru reprezentacije BiH poznato je gdje će Zmajevi otvoriti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. U martu najbolje bh. fudbalere čekaju nastupi protiv Islanda i Slovačke.

Bosna i Hercegovina će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo igrati u grupi sa Portugalom, Islandom, Slovačkom, Luksemburgom i Lihtenštajnom. Dakle, šanse za osvajanje prva dva mjesta su i više nego realne.

Zmajevi će kvalifikacije početi u martu kada su na programu dueli protiv glavnih rivala za drugo mjesto, pošto je prvo prema mišljenju mnogih rezervisano za Portugal koji je objektivno najkvalitetnija selekcija u grupi.

Prvi rival u kvalifikacijama bit će reprezentacija Islanda. Susret će se igrati 23. marta, a UEFA je potvrdila na zvaničnim stranicama kako će meč biti odigran od 20:45 i to na stadionu Bilino polje.

Tri dana kasnije, tačnije 26. marta, bh. reprezentativce čeka gostovanje u Slovačkoj i to na Nacionalnom stadionu u Bratislavi također od 20:45.

Naredni prozor je u junu kada slijede dueli sa Portugalom u gostima te Luksemburgom kući. Poslije toga kvalifikacije će se nastaviti u septembru, oktobru i novembru.

Oglasi

I dok su poznati termini i mjesta održavanja martovskih utakmica još uvijek je neizvjesna situacija oko selektora pošto Ivaylu Petevu ističe ugovor na kraju 2022. godine.

Sjednica Izvršnog odbora na kojoj će jedna od tema biti i izbor novog selektora na programu je sljedeće sedmice i bit će poznata Petevova sudbina.

Petev je odradio užasne kvalifikacije za Svjetskog prvenstvo, ali je dojam popravio u Ligi nacija promocijom u Ligu A, ali i ono mnogo bitnije donio je zagarantovani nastup u eventualnom baražu za Euro.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bugarin je uspio napraviti i djelimičnu smjenu generacija pošto je promovisao neke od reprezentativaca koji će u budućnosti biti nositelji igre poput Anela Ahmedhodžića, Dennisa Hadžikadunić i Amara Dedića.

Ukoliko fudbalska vlada BiH odluči da ne produži Petevu ugovor automatski će početi i licitacija za njegovog nasljednika. Igrači su za ostanak bugarskog trenera, hoće li vrijediti njihov glas saznat ćemo do kraja godine.

Top Komentari

baraba
Nema mi ligike sad ga smijeniti kad je imao rezultate. A kad ga je trebalo smjeniti poslije kfal. Za SP nisu htjeli ,ne diiraj te ga ni sad.
2 0
Jugjesamojedan
Bilino polje..ž ???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi