Pohlepni gazda uživa u luksuzu, a navijači posrnulog velikana plaćaju najskuplje ulaznice u Evropi

Još su u potrazi za starom slavom

Pohlepni gazda uživa u luksuzu, a navijači posrnulog velikana plaćaju najskuplje ulaznice u Evropi

Admin Čaušević
Teme:

Svaki klub u svojoj historiji ima svoje uspone i padove. Nekad taj pad traje duže od očekivanog pa klub ponese neslavni epitete "posrnulog velikana."

Klub koji je početkom stoljeća bio referentna tačka za lijep, lepršav i ofanzivan fudbal, te redovni osvajač domaćih trofeja i učesnik Lige prvaka već godinama neuspješno pokušava da se vrati u kremu evropskog fudbala.

Riječ je o londonskom Arsenalu, sigurno jednom od najpopularnijih svjetskih klubova koji je daleko od stare slave kada su čuveni Topnici "žarili i palili" Ostrvom i evropskim kontinentom.

 Arsenal and Los Angeles Rams owner Stan Kroenke is said to have a £8.2bn fortune

Vlasnik Arsenala je Stan Kroenke čije bogatstvo procjenjuje na 8.2 milijarde funti. Amerikanac kupuje luksuzne nekretnine kao da igra poznatu igricu Monopoly. Jedne prilike je potrošio 500 miliona funti na ranč u Teksasu.

Tihi Stan kako mu je nadimak posjeduje i imanja u Coloradu i Montani kao i hotel vrijedan 11 miiona funti na Beverly Hillsu.

Oglasi

Ali vjerovatno najbolju kupovinu je obavio još 1998. godine kada je 74-godišnjak platio osam miliona za nevjerovatnu kuću u Malibuu. Njena vrijednost se sada procjenuje na 20 miliona.

 Kroenke paid around £8million for the property in 1998

Radi se o imanju veličine pet ara i prostire se od ceste pa sve do obale. Osim vile uključuje i rezidenciju koja djeluje kao smještaj za goste.

Glavna kuća ima pet spavaćih soba, šest kupaonica, ima prekrasan bazen i teniski teren.

Ima tri prijemne sobe, dok se kuhinja izlazi na palubu za bazen, a dnevni boravak ima kamin od vapnenca i borove grede.

Oglasi

 There are three reception rooms

U prizemlju se također nalazi nevjerovatna blagovaonica sa staklenom kupolom s pogledom na sve strane.

Na spratu, glavna spavaća soba ima strop s gredama, vlastitu dnevnu sobu, dvije kupaonice i dosta prostora za ormar.

I dok Kroenke uživa u luksuzu navijači Arsenala plaćaju najskuplje ulaznice u Evropi. Cijena najjefitinije godišnje ulaznice na Emiratima košta 891 funti što znači da u prosjeku navijač najmanje treba izdvojiti 50 funti po utakmici i to u zavisnosti od protivnika.

Osim toga stadion Emirati su poznati po vjerovatno najskupljem hamburgeru koji uz pomfrit košta više od 10 funti, tačnije oko 25 KM.

Potražite više informacija na temu Premier league:

May be an image of food and stadium

Topnici su se već oprostili od mogućnosti da se osvoji trofej ove sezone pošto su ispali u FA i EFL Cupu, dok u prvenstvu za liderom Manchester Cityjem kasne 24 boda. Jedina "utjeha" ostaje borba za plasman u Ligu prvaka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
Aha palili dok je bio Henry i onda tajac
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti