Standard doživio novu blamažu, Arslanagić nije nastupio

Jupiler liga Belgije

Standard doživio novu blamažu, Arslanagić nije nastupio

Oostende je kao gost posramio favorizovani Standard iz Liegea pobijedivši ga rezultatom 5:3.

Loš start sezone za Standard začinio je novi poraz uz pet primljenih golova koje su redom postuzali Coulibaly, Siani, Canesin i De Shuttrer uz autogol De Sarta.

Zanimljivo je da je Oostende svih pet pogodaka postigao u drugom poluvremenu. Standard je nakon prvog dijela imao vodstvo pogotkom Louisa, dok su u nastavku pogađali još De Camargo i Mujangi.

Dino Arslanagić večeras nije ulazio u igru u poraženom timu.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Današnje kolo nije bilo uspješno ni za lidera Anderlechta koji je na gostovanju kod Lirsea remizirao, 2:2. Wanderson i Ngawa su bili strijelci za domaćina, dok su za Anderlecht pogađali Acheampong i Gohi.

Uvjerljive pobjede ostvarili su Mechelen na domaćem terenu nad Westerlom rezultatom 5:2, odnosno Waslund Beeveren nad Waregemom kao gost rezultatom 4:1. Cercle Brugge minimalnim rezultatom porazio je Charleroi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.