Stanica nakon Barcelone: Busquets otkrio gdje će nastaviti karijeru

Potpuno iznenađenje

Stanica nakon Barcelone: Busquets otkrio gdje će nastaviti karijeru

A. Čaušević

Sergio Busquets je skoro puno desetljeće među najboljim veznjacima današnjice te je jedan od najzaslužnijih zašto je Barcelona u tom periodu osvojila sijaset trofeja. 

Busquets je cijelu karijeru proveo na Nou Campu, ali je svjestan da će jednog dana morati promijeniti sredinu te fudbalski hljeb zarađivati negdje drugo.

U razgovoru za Sports Illustrated ovaj 30-godišnjak je kazao kako će njegova naredna stanica biti daleko od Evrope, odnosno američki MLS.

"Moja budućnost? Uvijek sam govorio da ću otići onog dana kada ne budem mogao davati 100 %. Budućnost je teško predvidjeti, ali zaluđen sam Sjedinjenim Američkim Držvama", kazao je Busqets.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Busqetsov ugovor s Barcelonom traje do 2023. godine, a do sada je za klub s Nou Campa odigrao čak 528 utakmica te postigao 13 golova.

Inače, Busquets je jedan od rijetkih fudbalera koji se može pohvaliti činjenicom da je praktično osvojio svako takmičenje u kojem je igrao. S Barcelonom je osvojio Ligu prvaka te sve klupske trofeje u Španiji, dok je sa Crvenom furijom bio prvak svijeta i Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi