Premijer liga konačno dobila svog 12. člana za novu sezonu!

Zvijezda 09 opet u eliti

Premijer liga konačno dobila svog 12. člana za novu sezonu! · Zvanično

A. Čaušević

Poznati su svi učesnici Premijer lige za novu sezonu. Posljednji, te ujedno 12. član elitnog ranga bh. fudbala bit će Zvijezda 09.

U prostorijama FSBiH danas je održan sastanaka na kojem je odlučeno da Zvijezda 09 bude član Premijer lige za novu sezonu. 

Krupa koja je osvojila Prvu ligu RS nije dobila licencu i na drugostepenoj komisiji pa je odlučeno da klub iz Semberije nastupa u eliti. 

Zvijezda 09 je prošlu sezonu prvenstva manjeg bh. entiteta završila na drugom mjestu, ali je u elitu uskočila iz razloga što Krupa nije dobila licencu.

Podsjećanja radi, iz Premijer lige su ispali Sloboda i Leotar, dok je GOŠK kao osvajaču Prve lige FBiH odmah izdata licenca.

Oglasi

To znači da će se u novoj sezoni u društvu najboljih takmičiti sljedeći klubovi: Zrinjski, Borac, Željezničar, Sarajevo, Velež, Igman Konjic, Posušje, Sloga Doboj, Široki Brijeg, Tuzla City, GOŠK i Zvijezda 09.

Inače, Zvijezda 09 je u ponedjeljak počela priprema za novu sezonu nakon što je za trener postavljen Mihajlo Jurasović, a nakon potvrde igranja u Premijer ligi sigurno će uslijediti i dovođenje pojačanja.

"Što se tiče igračkog kadra, isti će biti dopunjen. Čim stigne odluka o rangu takmičenja tako ćemo i dopuniti igrački kadar. Nadam se da ćemo u roku sedam dana kompletirati igrački kadar i kvalitetno se pripremati za početak sezone", kazao je Jurasovi na predstavljanju.

"Ekipa će trenirati do 24. juna u Etno selu Stanišići, a potom idemo na Zlatibor gdje ćemo ostati do 9. jula i odigrati šest utakmica", dodao je ovaj stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako sada stvari stoje svoje premijerligaške utakmice Zvijezda 09 bi kao domaćin trebala igrati na stadionu u Ugljeviku kao što je i ranije bio slučaj.

Nova sezona Premijer lige, počinje posljednjeg vikenda u julu, tačnije 29. i 30. jula. 

Top Komentari

rabodimis
Ako se po jutru dan poznaje ovo je cirkus u najavi. Neko bi mogao ove sezone i u zatvoru zavrsit.. Nije bilo mjesta spekulacijama da ce sezona bit regularna.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi