Toni Karačić napustio klupu FK Zvijezda 09

Saradnja nije nastavljena

Toni Karačić napustio klupu FK Zvijezda 09

M. Šljivak

Toni Karačić više nije trener FK Zvijezda 09. Ovaj 48-godišnji stručnjak napustio je klupu ovog tima s kojim je osvojio drugo mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske.

FK Zvijezda 09 potvrdila je danas kako Toni Karačić više nije trener ovog tima. Saradnja s ovim 48-godišnjim trenerom nije nastavljena usprkos uspješnoj saradnji u proteklih nekoliko mjeseci.

"Kako to biva na kraju sezone, ugovori se završavaju, a novi sklapaju. Obavještavamo javnost da nismo nastavili saradnju sa trenerom Tonijem Karačićem kojem se ovim putem zahvaljujemo na profesionalnom radu u našem klubu, odnosu prema upravi, igračima i navijačima. Toniju želimo puno sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere", saopšteno je iz FK Zvijezda 09.

Karačić iz ovog tima odlazi zadovoljan i zahvalio se svom sada već bivšem klubu na profesionalnom odnosu.

"Iza nas je jako uzbudljiva sezona. Na kraju, osvojili smo drugo mjesto, što mogu reći da je uspjeh."

"Ovim putem želim da naglasim i da se zahvalim upravi kluba na izuzetnoj saradnji, igračima, navijačima i svim akterima kluba koji su učinili da ovu sezonu završimo na drugom mjestu", istakao je Toni Karačić za klupsku stranicu.

Toni Karačić je Zvijezdu 09 vodio u ukupno 17 utakmica i ostvario je učinak od 10 pobjeda, pet neriješenih utakmica i doživio je samo dva poraza. Osvojio je odličnih 35 bodova i sezonu je okončao iza FK Krupa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Ovaj 48-godišnji stručnjak sada će potražiti novi angažman. S obzirom na njegovo iskustvo ne bi trebao imati problema naći novi posao.

Karačić je u trenerskoj karijeri pored Zvijezde 09 vodio ekipe Posušja i Širokog Brijega, a jedno vrijeme je radio i kao selektor juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti