Stanišić: Posljedice su nesagledive, zamislite da ispadnemo iz Premijer lige?
Velika afera potresla je bh. nogomet početkom septembra. Boris Stanišić, prvi čovjek Zvijezde 09, bio je razočaran, te sam priznao da će sve prijaviti nadležnim organima

Prvi čovjek Zvijezde 09 za SportSport.ba

Stanišić: Posljedice su nesagledive, zamislite da ispadnemo iz Premijer lige?

S. Mlaćo

Zvijezda 09 se jučer i zvanično razišla sa Ibrahim Škahićem, nogometašom koji je bio povezan sa aferom namještanja utakmice.

Naime, Nemanja Vejnović i Ibrahim Škahić u medijima su optuženi za nečasne radnje, odnosno da su odlučili interese kluba ostaviti po strani, te igrati za kladionicu i ostvariti određenu dobit.

Škahić se jučer sporazumno razišao sa Zvijezdom, ali u razgovoru za SportSport.ba imao samo riječi hvale za Stanišića, dok je optužnica nadležnim organima podignuta protiv Vejnovića.

Zvijezda 09 je nakon cijele afere i proigrala, u posljednje dvije utakmice upisala dvije pobjede, te sada zauzima 11. mjesto na tabeli.

Za SportSport.ba je govorio o cijelom slučaju, te otkrio i trenutni status Vejnovića.

"Škahić je imao lijepe riječi o meni? Super. Drago mi je naravno, neću ja pričati sam o sebi. Mlad sam u fudbalu, trnovit put je predamnom, a Škahić sve što kaže neka mu ide na dušu. I sve što je uradio neka mu ide na dušu, kao i meni ako sam gdje pogriješio", ističe prvi čovjek Zvijezde 09 za SportSport.ba.

Slučaj još uvijek nije kompletiran, ali čini se da će cijeli ceh platiti Nemanja Vejnović. Vejnović je, navodno, i pokrenuo svu aferu.

"Vejnović se ne javlja nikome, na bolovanju je. Protiv njega je podignuta optužnica, a posljedice za štetu koju mi je nanio su nesagledive. Zamislite da ispadnemo iz Premijer lige?. Pa to je velika šteta, ništa više vam ne treba. Sada se pokušavamo vaditi nakon svega, te vjerujem da ćemo uspjeti uz Božiju pomoć".

Zvijezda 09 trenutno ima 11 osvojenih bodova i uključila se u borbu za opstanak nakon katastrofalnog starta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Upravo tako. Igrači su se odmorili od silnih pritisaka tih pojedinaca koji su zvali, te nudili sve i svašta da bi ostvarili korist. To njima neka ide na dušu, mi idemo dalje", dodao je Stanišić.

Za vikend će tim koji domaće utakmice igra u Ugljeviku put Grbavice. Rival će biti drugoplasirani Željezničar.

Top Komentari

DeroVolk
Korektan je ovaj lik.
15 0
Saad
Dobar je !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi