Kao nekad Adriano: Stanko Jurić postigao gol kakav se na Meazzi ne pamti

Parma povela protiv Intera

Kao nekad Adriano: Stanko Jurić postigao gol kakav se na Meazzi ne pamti

Edmir Škorić

Parma je neočekivano povela na Giuseppe Meazzi protiv Intera sa 1:0 u meču osmine finala Kupa Italije.

Nekoliko dana nakon slabe partije u Monzi gdje je Inter osvojio samo bod (2:2), viceprvak Italije ima problema s Parmom na svom terenu.

Iako veliki favorit, Inter gubi sa 1:0, pošto su gosti u 39. minuti došli do 1:0. Stanko Jurić zabio je spektakularan gol sa velike udaljenosti i Parmi donio pomalo neočekivanu prednost. 

Gol koji podsjeća na one golove koje su svojevremeno na Meazzi postizali Adriano, Stanković i Recoba...

26-godišnji Stanko Jurić je hrvatski internacionalac koji je u Parmu došao u ljeto 2021. godine iz splitskog Hajduka.

Inter će morati mnogo bolje u nstavku ako želi izbjeći rano ispadanje iz Kupa, a možemo očekivati da na teren uđe i Edin Džeko, koji je večeras na klupi, dok su Lautaro Martinez i Joaquin Correa dobili prednost u napadu.

Romelua Lukakua nema zbog povrede, tako da će bh. napadač sigurno zaigrati u drugom dijelu, ostaje jedno dilema kada će ga Inzaghi ubaciti u igru.

Gol Stanka Jurića za Parmu pogledajte OVDJE.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi