Lukaku danas doživljava poniženja kakva nije imao nikada u karijeri

Italijani ne praštaju

Lukaku danas doživljava poniženja kakva nije imao nikada u karijeri

Edmir Škorić

Romelu Lukaku sinoć je u 55. minuti u Monzi zamijenio Edina Džeku, ali to se nije ispostavio kao dobar potez trenera Simonea Inzaghija.

Inter je vodio sa 2:1, nakon čega je Inzaghi određenim promjenama želio dokrajčiti rivala. Međutim, Lukaku koji je kasnije ušao brukao se na terenu, od njega se opet odbijala lopta, u jednom trenutku mu se čak smijao Edin Džeko. Ili barem ovu situaciju tako tumače italijanski novinari.

Za Belgijca koji nije u formi nastavljeno je ponižavanje i dan kasnije. Italijanska štampa ga je nazvala "katastrofom".

Rom nije uputio nijedan udarac od ulaska u igru, imao je samo četiri dodavanja i tri puta je gubio loptu. Bio je to nastup koji podsjeća na njegove blijede partije u dresu Belgije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

La Gazzetta dello Sport mu nije praštala, pa je u današnjem izdanju najčitanije italijanske sportske novine pisalo: "On sve krivo radi, čak se i ne zaustavi kako treba i ruši barem dva protunapada, stadion je gotovo u nevjerici".

Oglasi

Corriere dello Sport procijenio je njegov nastup kratko i jasno: "Katastrofa!".

Corriere della Sera pak piše kako je Lukaku "propustio utakmicu" i da ga jednostavno nije bilo na terenu:

“Gdje je završio centarfor koji je prije dvije godine doveo Inter do Scudetta? Još uvijek daleko od najboljeg stanja", objavljeno je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gazzetta mu je dala ocjenu 4, Corrierre dello Sport ocjenu 4,5, baš kao i Tuttosport, dok je Della Serra njegov nastup ipak "nagradila" jednom peticom. Sve u svemu, očajna noć Lukakua.

Prije nekoliko dana Inter je pobijedio Napoli s 1:0 golom Edina Džeke, pa je propuštanjem pobjede u Monzi napravio korak nazad u borbi za titulu. Nerazzurrima sve ovo još teže pada kada se zna da je gol za 2:2 zapravio bio autogol Dumfriesa u 93. minuti.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi