Stanković napustio Inter: Novi izazovi čekaju
FOTO: EPA

Bivši reprezentativac Srbije

Stanković napustio Inter: Novi izazovi čekaju

Proslavljeni srbijanski reprezentativac Dejan Stanković odlučio je napustiti Inter. 

Stanković je nakon okončanja karijere u protekloj sezoni radio kao menadžer Intera, međutim po isteku ugovora odlučio je da napusti Giuseppe Meazzu.

"Drago mi je što sam mogao da uradim nešto za ovaj klub kao funkcionier. Inter je moja kuća i ovo je bilo divno iskustvo i siguran sam da će mi pomoći u sljedećoj fazi karijere. Sada nam se razilaze putevi i novi izazovi nas čekaju, ali ću ove boje nositi uvijek u svom srcu", izjavio je Stanković. 

Inter je putem zvanične stranice poželio sreću Stankoviću u budućoj karijeri.

"Spisak osvojenih trofeja na pravi način oslikava kakav je igrač bio i kakav je ratnički duh pokazao noseći crne i blave boje, na terenu i van njega. Jednom Interista, uvijek Interista. Hvala na svemu, Deki, i sa srećom u tvojoj budućoj karijeri", navodi se u saopštenju Intera. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Stanković je svoju karijeru započeo u Crvenoj zvezdi u redove Intera je dospio 2004. godine iz Lazija. Za milanski klub je nastupio ukupno 362 puta i osvojio je pet titula prvaka Italije, četiri nacionalna kupa, četiri superkupa, Ligu prvaka...

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije