Stara dama postaje prošlost: Pjaniću je već rečeno gdje će igrati sljedeće sezone

Dobio garancije

Stara dama postaje prošlost: Pjaniću je već rečeno gdje će igrati sljedeće sezone

A. Čaušević

Ime Miralema Pjanića će se najčešće spominjati ovog prijelaznog roka kada su u pitanju bh. reprezentativci. 

Inostrani mediji Pjanića iz Torina sele već nekoliko sedmica. Tri kluba u igri su za njegov potpis: Barcelona, Chelsea i PSG. Dakle, ekipe koji su definitivno Juventusov rang.

Nema sumnje da je najzagrijanija Barcelona. Novodno su iz Katalonije su Pjaniću već saopštili da će sljedeće sezone biti njihov član te da će igrati na Nou Campu.

Slavni španski klub je ubijeđen da će doći do transfera i bh. veznjak je dobio garancije da će posao biti realizovan na obostrano zadovoljstvo.

S druge strane, pozicija Juventusa je poprilično jasna. Pjanić će put Barcelone samo u slučaju da u suprotnom smjeru krene Arthur. Ipak, Brazilac se nećka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Arthur je ubijeđen da može još toga dati Barceloni i ne želi da pristane na odlazak iz Španije zbog čega bi pregovori mogli potrajati.

Tako bi vrlo vjerovatno nakon četiri trofejne godine u redovima Stare dame 30-godišnji veznjak mogao početi pakovati kofere i spremati se za nove izazove, ovaj put u La Ligi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi