Stara dama sa Artemio Franchija odnijela samo bod

Prvi kiks Juventusa

Stara dama sa Artemio Franchija odnijela samo bod

A. Haznadarević

U okviru vanrednog petog kola Serie A, na stadionu Artemio Franchi snage su odmjerile momčadi Fiorentine i branioca titule Juventusa.

Obje momčadi su odlično otvorile susret, a prilike su se izmjenjivale pred oba gola. 

 

Ipak, većih uzbuđenja nije bilo u prvih pola sata, a ono što treba spomenuti je sporna situacija iz 24. minuta susreta, kada nije sviran jedanesterac domaćoj ekipi, nakon što je Vidal u kaznenom prostoru startovao nad Pasqualom.

 

U 39. minutu Pizzaro zbog igranja rukom dobija žuti karton, a sa nekih 25 metara Pirlo šutira pored gola.

 

U 40. i 41. minutu Fiorentina je imala dvije kolosalne prilke, prvo je Jovetić glavom pogodio prečku Buffonovog gola, da bi već u narednom napadu Ljajić sam istrčao pred gol Juventusa, te bio za malo neprecizan, te tako propustio možda i najveću priliku na cijelom meču.

 

Do kraja prvog poluvremena je još Gonzalo u posljednjim trenucima zaradio žuti karton, nakon grubog prekršaja nad Giovincom.

 

U drugo poluvrijeme se ponovo ušlo u visokom tempu, a u četvrtom minutu nastavka Adem Ljajić zbog simuliranja biva javno opomenut.

 

U 56. minutu Vidal faulira Jovetića, te postaje prvi igrač Stare dame koji je u ovom susretu dobio žuti karton.

 

Da tako neće ići shvatio je i trener Juvea, pa u želji da ojača napad u vatru baca prvo Mirka Vučinića, zatim Pogbu, a na kraju i Marchisa.

 

Iako su bacili sve karte u napad, gosti iz Torina do kraja nisu uspjevali napraviti opasnije prilike, a s druge strane Fiorentina je pravila sve ozbiljnije prilike pred golom Buffona.

 

Ipak, do kraja je ostalo nepopularnih 0:0, a Stara dama je tako po prvi put od početka sezone u Seriji A susret završila bez pobjede.

 

 

Seria A, peto kolo:

Fiorentina - Juventus 0:0

 

Sastav Fiorentine:

Viviano, Rodríguez, Pasqual, Roncaglia, Tomović, Romulo, Pizarro, Borja Valero, Cuadrado, Jovetić, Ljajić.

 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sastav Juventusa:

Buffon, Barzagli, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Pirlo, Vidal, Asamoah, Giaccherini, Quagliarella, Giovinco.


My Moviess by mozi29
Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.