Stara dama slavi: Udinese pobijedio Napoli 3:1

Seria A, 31. kolo

Stara dama slavi: Udinese pobijedio Napoli 3:1

Fudbaleri Udinesea slavili su pobjedu u današnjem meču 31. kola Serije A protiv Napolija rezultatom 3:1.

Domaći su sjajno otvorili meč te su već u 14. minuti dobili jedanaesterac kojeg je realizirao Bruno Fernandes. Samo deset minuta kasnije Napoli je izjednačio i to sjajnim pogotkom Gonzala Higuaina.

Odmah u sljedećem napadu Udinese je dobio novi jedanaesterac, ali ovog puta je šut Fernandesa sjajno odbranio Gabriel. Ipak, isti fudbaler koji je promašio penal, iskupio se u nadoknadi prvog dijela igre kada je, nakon velike greške Gabrieal, makazicama pogodio za 2:1.

U nastavku meča već u 57. minuti novi gol Udinesea. Strijelac je na asistenciju Widmera bio Thereau te je već tada Napoli izgledao kao razbijena vojska. 

Do kraja meča Gonzalo Higuain je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, i bilo je jasno da povratka za Napoli više nema. Napolitanci su nakon ovog poraza ostali šest boodva iza lidera Juventusa i sada će im biti veoma teško da osvoje Scudetto.

Potražite više informacija na temu Serie A:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti