Stara dama u potrazi za novim bekom: Ko je prvi na listi želja?
(Foto: EPA) Danilo je do sada upisao pet nastupa za Juventus, postigao je i jedan gol, ali u Staroj dami navodno nisu zadovoljni...

Problem koji Juve želi što prije riješiti

Stara dama u potrazi za novim bekom: Ko je prvi na listi želja?

Juventus je ljetos poslao Joaa Cancela put Manchestera i Etihada, dok je u suprotnom smjeru krenuo Danilo. U Manchester Cityju za sada ne mogu biti za dovoljni Cancelom i njegovim doprinosom, a slična je situacija i u Juventusu.

Za sada nisu zadovoljni u Juventusu svojim zadnjim pojačanjem na poziciji desnog beka, a 28-godišnjeg Brazilca ne zaobilaze ni povrede.

Zbog toga je Joan Cuadrado ove sezone često bio primoran igrati na desnom beku, a u Juventusu su odlučili pronaći rješenje za ovu poziciju - čim prije.

Sarri je u saradnji sa čelnicima kluba sastavio dugačku listu zanimljivih igrača koji bi mogli pojačati problematičnu poziciju, a navodno je Ajaxov Joel Veltman prvi na istoj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovom 27-godišnjaku ugovor sa Ajaxom ističe na ljeto 2021. godine, pa u Juventusu vjeruju da njegov transfer ne bi trebao biti preskup, a odlična stvar je što je u prošlosti sjajno sarađivao sa De Ligtom, koji je ljetos stigao na Allianz stadion iz redova Kopljanika.

Ukoliko Juventus ne uspije dovesti Veltmana po prihvatljivoj cijeni okrenuće se drugim opcijama. Navodno su to PSG-ov Thomas Meunier, igrač Reala na posudbi u Dortmundu Achraf Hakimi, PSV-ov Denzel Dumfries...

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Syr
jbte..je li ostao i jedan bek da nije "na radaru" ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi