Stara dama uvjerava: Higuain, Pjanić i Khedira su dobili dozvolu da napuste karantin

Sve je stvar nesporazuma

Stara dama uvjerava: Higuain, Pjanić i Khedira su dobili dozvolu da napuste karantin

La Repubblica je danas donijela priču o pokušaju bijega napadača Juventusa Gonzala Higuaina iz karantina i Italije.

Navodno je Argentinac zaustavljen na Caselle aerodromu u Torinu u trenucima kada se želio ukrcati u privatni avion čija je destinacija bila njegova domovina.

La Repubblica je tvrdila da je na taj način Higuain prekršio narednu o samoizolaciji zbog koronavirusa, da bi nakon toga Gazzetta dello Sport saopštila da je sa iskusnim napadačem u društvu bio i Rodrigo Bentancur - i njihove familije.

Međutim, Juventus sada uvjerava italijanske medije, uključujući i Gazzetta dello Sport, da je sve stvar nesporazuma, te da su Gonzalo Higuain, ali i Miralem Pjanić i Sami Khedira dobili dozvolu da napuste karantin.

Higuain, Pjanić i Khedira su bili u izolaciji od kada je njihov saigrač Daniele Rugani postao prvi fudbaler Serije A pozitivan na koronavirus. Bio je to 11. mart.

Kako je od tada prošla sedmica, ponovo su testirani na koronavirus, bili negativni i dobili dozvolu da napuste državu i pridruže se svojim porodicama.

Higuain je, sada je otkriveno, tražio posebnu dozvolu jer je njegova majka, koja se nalazi u Argentini, bolesna, a Tuttosport čak tvrdi da mu je Juventus osigurao privatni avion.

Svakako vrijedi podsjetiti da je prva zvijezda Juventusa Cristiano Ronaldo već neko vrijeme u samoizolaciji u rodnom Portugalu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada su pozivitni igrači Juventusa u pitanju, nakon Ruganija, potvrđeno je da je koronavirusom zaražen i Blaise Matuidi.

Iako su ostali igrači negativni, dio italijanske javnosti je nezadovoljan što se zvijezdama Juventusa i njihovim porodicama dopuštaju putovanja dok je čitava država u izolaciji.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi