Starčević: Široki je u naletu, neće biti lako

Strateg Banjalučana uoči 17. kola Premijer lige BiH

Starčević: Široki je u naletu, neće biti lako

Banjalučka Krupa u subotu će od 13 časova dočekati Široki Brijeg u okviru 17. kola Premijer lige BiH.

Trener Slobodan Starčević izjavio je da očekuje težak meč i veliku borbu tokom svih 90 minuta igre.

"Radi se o iskusnoj ekipi, koja je u posljednjih nekoliko kola ostvarila zapažene rezultate. Evidentno je da podižu formu iz utakmice u utakmicu i da kroz dobru igru ciljaju Ligu za prvaka. Svjesni smo da u svojim redovima imaju nekoliko kvalitenih igrača poput Wagnera, Barabana, Krstanovića, Sesara i Bralića, i svakako nećemo imati lak zadatak pred domaćim navijačima. Uspijemo li zaustaviti Wagnera koji je pokretačka snaga Širokog, mislim da ipak možemo do dobrog rezultata u subotu", rekao je trener Krupe za SportSport.ba.

Trener Banjalučana dodao je da će u duelu sa Širokim moći da računa na Sašu Kajkuta, koji je zbog povrede propustio meč sa Olimpicom u prošlom kolu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"On je imao određenih problema sa tetivom, ali će biti u sastavu za utakmicu sa Širokim. Što se tiče igračkog kadra, svi osim golmana Mladena Ilića su zdravi i spremni za sutrašnji meč", zaključio je Starčević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi