Stari most svijetliti će u bojama Zrinjskog
Foto: Wikipedia

Prvaci Bosne i Hercegovine

Stari most svijetliti će u bojama Zrinjskog

Eldar Ganibegović

Zrinjski je po osmi put postao prvak Bosne i Hercegovine, a u tu čast, simbol grada Mostara, Stari most, svijetlit će u bojama ovog kluba.

Još ranije je Zrinjski osigurao titulu prvaka Bosne i Hercegovine, osmu po redu, a prije dva dana je u Čitluku podigao pehar nakon utakmice protiv Leotara (2:1) u 32. kolu.

Tako je Zrinjski stigao do prve u historiji duple krune, s obzirom na to da je u srijedu, 17. maja 2023. godine, pobjedom nad Veležom na Bilinom polju u finalu kupa Bosne i Hercegovine osvojio i to takmičenje. 

U tu čast, Stari most će svijetliti u bojama ovog kluba. Odobrenje je to od strane Gradske uprave, a u bojama Zrinjskog svijetlit će i H.D. herceg Stjepan Kosača.

Početak proslave zakazan je za večeras s početkom u 20 sati. Pred navijače će izaći kompletna ekipa, a za atmosferu je zadužen Deja Vu band.

Centralni dio večeri obilježit će izlazak i obraćanje igrača i stručnog štaba Zrinjskog. U periodu od 18 do 20 sati navijačima će biti omogućeno fotografisanje s trofejima Premijer lige i Kupa BiH koji će se nalaziti ispred fontane.

Podsjetimo, u posljednjem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski će gostovati kod Tuzla Cityja, nakon čega će na odmor.

Nakon toga slijede pravi izazovi, a to je borba za plasman u grupnu fazu nekog UEFA-inog takmičenja, što su iz Zrinjskog potvrdili da je ambicija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dobra stvar je da će prvak Bosne i Hercegovine biti nosioc u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Stoga, s pravom se možemo nadati da po prvi put nakon više od deset godina jedan bh. prvak preskoči jednu prepreku u elitnom takmičenju.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
stari most će imati čast da bude u bojama najboljeg bih kluba.
3 2
bazaorao
Zar nije most svih građana grada Mostara a ne samo navijača Veleža? Ako može grb Veleža zašto ne bi mogo i bilo kojeg drugog kluba iz Mostara?
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi