Statistika koju kladioničari trebaju znati
Foto: EPA

Ne igrajte protiv West Hama

Statistika koju kladioničari trebaju znati

Midhat Šljivak

Engleski Premiership ulazi u završni dio.

Samo devet kola ostalo je do kraja u jednoj od najkvalitetnijih liga svijeta, te uzbuđenja iz kola u kolo dodatno rastu. Iznenađujuće, ekipa Leicestera je još uvijek vodeća, a zatim slijede Tottenham i Arsenal.

Ono što engleskom Premiershipu daje dodatnu draž je činjenica da se veliki broj utakmica rješava u samoj završnici. Tako su prethodnog vikenda do pobjeda u finišu stigli West Ham i Liverpool, a Stoke je osvojio veliki bod na Stamford Bridgeu.

Daily Mail je objavio zanimljivu statistiku ekipa koje primaju najviše pogodaka u finišu utakmice, odnosno od 76. do 90. minute. Tako su u dosadašnjem dijelu sezone Crystal Palace i Newcastle primili najviše pogodaka u ovom dijelu meča, po 14.

Iza ovog dvojca slijedi Norwich sa 13, te Everton sa 12, Chelsea sa 11, te Liverpool sa 10 pogodaka.

Vodeći timovi Leicester i Tottenham su u ovom periodu dopustili devet pogodaka, a najboljom odbranom u ovom periodu može se pohvaliti West Ham. Tim Slavena Bilića je primio svega četiri pogotka u ovom periodu utakmice.

Ova zanimljiva statistika može svakako pomoći strastvenim kladioničarima, koji vole klađenje uživo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

KLUB BROJ PRIMLJENIH GOLOVA OD 76. DO 90. MINUTE
Crystal Palace 14
Newcastle  14
Norwich 13
Everton 12
Chelsea 11
Liverpool 10
Aston Villa 9
Leicester 9
Tottenham 9
Stoke 9
Southampton 9
Bournemouth 8
Watford 8
WBA 8
Manchester United 7
Sunderland 6
Manchester City 5
Arsenal 5
Swansea 5
West Ham 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi