Statua Davida Beckhama u Los Angelesu danas u dosta drugačijem izdanju

LA Galaxy objavio na Twitteru

Statua Davida Beckhama u Los Angelesu danas u dosta drugačijem izdanju

Endin Čaušević

David Beckham bio je prva velika zvijezda koja je odlučila karijeru nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

MLS je odlučio da uloži veliki novac u razvoj fudbala, a jasno je bilo da im za to treba magnet za navijače. LA Galaxy je 2007. godine napravio najbolji mogući potez za marketing jer su doveli Davida Beckhama.

Becks je u dresu američkog tima igrao šest godina, ali često se vraća u Evropu na tromjesečne posudbe u Milan i PSG.

Legendarni igrač je u prvom sezoni Galaxyju donio titulu zbog čega je postao ikona kluba. Prije nekoliko godina dobio je statuu ispred stadiona ovog kluba što je jasan dokaz koliko ga cijene.

No, njegova statua danas je dobila nešto drugačiji izgled jer su mu stavili zaštitnu masku kao poruku građanima Los Angelesa da koriste zaštitne maske dok traje pandemija koronavirusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi