Poigravanje golmana Citya moglo je skupo koštati, a na kraju je ispala mala "čarolija"

Zanimljiv meč u Londonu

Poigravanje golmana Citya moglo je skupo koštati, a na kraju je ispala mala "čarolija"

Haris Zilić

U toku je duel 32. kola engleskog Premiershiap između Crystal Palacea i Manchester City, a nakon prvog poluvremena rezultat je 1:1.

Domaćini su šokirali građane već u trećoj minuti kada je Mateta pogodio za 1:0 na asistenciju Whartona.

Ipak, City se brzov vraća u meč, fenomenalno je pogodio De Bruyne za 1:1 u 13. minuti utakmice.

Ovo je bio tek drugi gol ove sezone De Bruynea u Premier ligi. Dosta nije igrao zbog povrede, no vratio se i zahvaljujući njemu City ponovo djeluje nepobjedivo.

Nakon gola De Bruynea, Erling Haaland je imao zicer, izašao je sam pred gol domaćih, ali mu je Henderson odbranio udarac.

Nakon toga City je mogao biti kažnjen.

Oglasi

U svom šesnaestercu poigravao se golman Stefan Ortega (31), koji je na kraju malo čarolijom uspio da prevari napadača Crystal Palacea.

Da li je Ortega zaista ovo želio ili je sve spontano uradio nećemo vjerovatno saznati, ali izlgedalo je efektno.

Treneri ne vole kada se golmani poigravaju ispred svog gola, ali za ovaj potez ortege i Guardiola je morao aplaudirati.

U Premiershipu se vodi velika borba za titulu između Liverpoola, Arsenala i Manchester Citya, tako da je ovo jedna od najuzbudljivijih sezona posljednjih godina u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vidjet ćemo hoće li City do kraja opravdati ulogu velikog favorita i upisati pobjedu. Ukoliko se to dogodi, City će imati 68 bodova, koliko i Arsenal, te dva manje od Liverpoola, kojeg očekuje teško gostovanje Manchester Unitedu na Old Traffordu.

Za City ova utakmica dolazi u veoma lošem trenutku budući da će za nekoliko dana gostovati Real Madridu u prvoj utakmici četvrtifnala Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi