Zvijezda Atletica će igrati na Grbavici!

Nedugo nakon titule

Zvijezda Atletica će igrati na Grbavici!

A. Čaušević

Atletico Madrid je u posljednjem kolu La Lige gostujućom pobjedom nad Real Valladolidom (1:2) stigao do 11. titule prvaka Španije. 

Jorgandžije su imale najbolju odbranu lige sa svega 25 primljenih golova, a velike zasluge za to nosi i Stefan Savić koji je bio standardan u ekili Diega Simeonea.

Savić neće još na odmor jer se našao na spisku selektora Crne Gore za prijateljske utakmice u junu pa će tako igrati i protiv Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica.

Miodrag Radulović je za prijateljske duele protiv Bosne i Hercegovine i Izralea pozvao 26 igrača. Spisak izgleda ovako:

Golmani: Milan Mijatović (MTK Budimpešta, Mađarska), Matija Šarkić (Wolverhampton, Engleska), Miloš Dragojević (Budućnost);

Odbrana: Stefan Savić (Atletico Madrid), Marko Simić (Liepaja, Letonija), Žarko Tomašević (Astana, Kazahstan), Marko Vešović (Legija, Poljska), Igor Vujačić (Partizan, Srbija), Marko Vukčević (Podgorica), Esteban Saveljić (Rajo Vallecano, Španija), Ilija Martinović (Maribor, Slovenija), Dragan Grivić (Sutjeska), Adrijan Rudović (Dečić);

Oglasi

Vezni red: Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Nebojša Kosović (Kairat, Kazahstan), Aleksandar Šćekić (Partizan, Srbija), Marko Janković (Beitar, Izrael), Sead Hakšabanović (Norčeping, Švedska), Igor Ivanović (Budućnost), Miloš Raičković (Budućnost), Vukan Savićević (Samsunspor, Turska), Kristijan Vulaj (Dečić);

Napad: Fatos Bećiraj (Bnei Jehuda, Izrael), Uroš Đurđević (Sporting Gijon, Španija), Milutin Osmajić (Sutjeska), Stefan Milošević (Riga, Letonija).

"Mečevi sa Bosnom i Izraelom poslužitće za provjeru igrača koji u takmičarskim mečevima nisu imali veću minutažu a koje smo imali priliku da pratimo kroz trenažni proces u prethodnom okupljanju", rekao je Radulović te dodao:

"Također, priliku će dobiti i igrači koji se po prvi put nalaze na spisku reprezentacije Crne Gore – Milošević, Grivić i Rudović – kako bismo se kroz direktan rad upoznali sa njihovim kvalitetima i ocijenili koliki doprinos mogu dati nacionalnom timu. Svi igrači koji se nalaze na spisku zavrijedili su poziv u reprezentaciju igrama u klubovima za koje nastupaju i uvjeren sam da će u dresu sa državnim grbom biti još bolji."

Prijateljski susret Bosna i Hercegovina - Crna Gora igra se u srijedu, 2. juna s početkom u 18 sati na stadionu Grbavica.

Top Komentari

VD24
E ako je on zvijezda... sta su onda bili Mbbape i Francuzi ???!!
5 0
PeppermintSA
Na sta smo spali da se radujemo sto će nekakva zvijezda igrati za nase protivnike.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi