Poznata (ne)očekivana sudbina Piolija na klupi Milana

Moglo se naslutiti

Poznata (ne)očekivana sudbina Piolija na klupi Milana

S. Grebović

Ekipa Milana blista na početku nove sezone u Seriji A.

Popularni Rossoneri su se prošle godine napokon vratili tamo gdje pripadaju, odnosno u Ligu prvaka.

Tim sa San Sira je minule sezone zauzeo odlično drugo mjesto sa 79 bodova, a ove sezone, kako su krenuli, možda odu i do samog kraja.

U prvih sedam kola Milanezi su na učinku od šest pobjeda i samo jednog remija. Za vikend su slavili na teškom gostovanju kod Atalante rezultatom 3:2, nakon što su sredinom sedmice nesretno poraženo od Atletica u finišu meča sa 2:1.

Ovo je najbolji start kluba u proteklih 20 godina zbog čega najveće zasluge pripadaju treneru Stefanu Pioliju.

MilanNews.it donosi informaciju kako je klub toliko zadovoljan rezultatima ovog stratega da su spremni sa početkom pregovora o novom ugovoru. Njegov trenutni ugovor je na snazi do kraja tekuće sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pioli je preuzeo Milan u oktobru 2019. godine, ali je već u aprilu prošle godine bilo nagađanja kako je na rubu otkaza nakon male krize rezultata u koju su bili upali no klub je imao strpljena što se pokazalo kao pravi potez.

Stefano Pioli je na sljedećem učinku otkako je trener ove ekipe: 97 utakmica, 54 pobjede, 18 poraza i 25 neriješenih rezultata.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi