Stefano Pioli govorio o Milanovoj sramoti

Trener Rossonera preuzeo dio krivice na sebe

Stefano Pioli govorio o Milanovoj sramoti

E. Škorić

Prošlo je više od 20 godina od kada je zadnji put Milan doživio debakl sa 5:0.

Rossoneri su za kraj godine priredili najveće moguće razočarenje svojim navijačima, pa su u Bergamu od Atalante razbijeni s 5:0.

Sada je izjednačen najveći poraz Milana u gostima u Seriji A jer su Rossoneri prije 21 godinu izgubili od Rome s istim rezultatom. Najuvjerljiviji domaći poraz im je od Juventusa 1997. godine kada je bilo 1:6. Dakle, Milan je ovim izjedačio svoj najvujerljiviji poraz u historiji lige.

Trener Stefano Pioli samo je blijedo gledao razbijanje svoje ekipe, a na press konferenciji je priznao da je sve krenulo u pogršenom smijeru.

"Ovo, jasno, ne može da bude prava slika Milana i njegovo pravo lice. Igrali smo dobro u nekim prethodnim utakmicama, ali danas smo se loše postavili i odigrali loše i nije postojao gori rival protiv kojeg bismo mlako igrali", ispričao je Pioli, pa je nastavio:

"Dio krivice preuzimam i na sebe, pogriješili smo, ali moramo nastaviti da radimo. Ovo ne smijemo i ne možemo biti mi. Počeli smo meč bez prave odlučnosti i oštrine, a kada napravite pogrešan pristup, onda je nekada teško da prođete nekažnjeno. Dopustili smo previše prostora jednoj Atalanti koja je među najboljima u Italiji, pa čak i u Evropi kada je u pitanju taj intenzitet i agresivnost".

"Svi trebamo raditi, počevši od mene, jer je ova predstava bila duboko ispod našeg nivoa. Nadao sam se da ćemo se uspjeti vratiti na pravi put, ali još više smo izgubili jedinstvo, otvarajući više prostora za protivnika", dodao je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovo je izgledalo kao da nam je prva zajednička utakmica. Jasno je da možemo i moramo bolje", zaključuje na kraju i onda se osvrnuo i na špekulacije o Zlatanu Ibrahimoviću.

"Ovo su pitanja za vlasnike klubova. Ljudi o Ibrahimoviću govore već više od mjesec dana. Već sam rekao da je prvak i da će ta odlučnost i karakter podići intenzitet i fokus čak i tokom treninga, ali nije moje da govorim o njemu kao mogućem pojačanju Milana".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi