Stefano Pioli je večeras u suzama napustio San Siro

Nije se pojavio na press konferenciji

Stefano Pioli je večeras u suzama napustio San Siro

E. Škorić

Trener Milana Stefano Pioli je po završetku večerašnje utakmice protiv Fiorentine u suzama napustio stadion San Siro.

Milan je 2022. godinu završio pobjedom pred svojim navijačima, pa će nakon Mundijala juriti osam bodova zaostatka za vodećim Napolijem.

Rossoneri su se večeras namučili, ali je autogolom Milenkovića u 91. minuti ostvarena velika pobjeda.

Bila je ovo fantastična godina za Rossonere koji su u maju proslavili Scudetto, a prije nekoliko dana su se prvi put nakon devet godina plasirali u osminu finala Lige prvaka. I za trenera Piolija je ova godina bila poput bajke, ali čini se da je ipak sada saznao neke loše vijesti.

Nakon utakmice s Fiorentinom, Pioli se nije pojavio pred mikrofonima DAZN.a, a nije ga bilo ni na press konferenciji. On je u suzama otišao sa stadiona i vratio se u rodnu Parmu. Očito je riječ o nekim lošim vijestima koje su mu javljene, mada još nije poznat stvaran razlog Piolijeve tuge.

U samom finišu meča vidjelo se Piolijevo tužno lice, bio je jako utučen, a umjesto njega je kasnije na press konferenciju došao tehnički direktor Milana Paolo Maldini, rekavši da se trener neće pojaviti zbog ličnih razloga.

Oglasi

Pioli je kraj meča dočekao u suzama, ali niko ne zna šta mu je u međuvremenu javljeno iz rodne Parme

Paolo Maldini, bivši fenomenalni branič, a sada trener Rossonera, odgovarao je na mnoga pitanja na konferenciji za novinare te govorio o pauzi, igračima koji idu na Svjetsko prvenstvo (Milanovih je samo pet), ali prije svega o važnosti utakmice.

"Velika pobjeda za dobar kraj 2022. godine, remi bi bio pola poraza. Poredak? Imamo dva boda manje nego prošle godine, ali razlika s prvim mjestom je zahvaljujući Napoliju koji radi nevjerovatne stvari", kazao je Maldini.

Maldini brani nova pojačanja, posebice Belgijca Charlesa De Ketelaerea, koji je doveden iz Club Bruggea kao najveće ovoljetno pojačanje, ali...

Potražite više informacija na temu Serie A:

"On pati, drugo je okruženje s drugačijim pritiscima. Charlesu smo sklopili ugovor na pet godina, a ne na pet mjeseci, čekamo ga, kao što čekamo Origija. Imali smo mnogo primjera igrača kojima je trebalo vremena da shvate šta žele igrati u Milanu".

Pitali su Maldinija da li i dalje vjeruju u titulu, a on odgovorio: "Da, naravno da vjerujemo. Ništa nije gotovo, prava borba će tek uslijediti".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Belgijca?!?!?! Otvori se zemljo!!!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi