Milan posustaje, Napoliju se krči put prema Scudettu

Serija A

Milan posustaje, Napoliju se krči put prema Scudettu

Edmir Škorić

U utorak su odigrane tri utakmice 14. kola italijanske Serije A. I dok je Napoli iskoristio ulogu velikog favorita i nastavio niz pobjeda, Milan je neočekivano ostao bez pobjede u gostima kod Cremonesea.

Napoli je jedini tim u Italiji bez poraza. U 16. utakmici izabranici Luciana Spallettija došli su do 12. pob jede, imaju 38 bodova i nezaustavljivo idu prema Scudettu. Nakon ovog kola, izvjesno je, imaće osam bodova prednosti nad rivalima, zahvaljujući kiksu Milana.

Rossoneri su imali gostovanje Cremoni, ali na stadionu Givanni Zini gosti nisu previše pokazali. Jesu bili bolji tokom cijelog susreta, značajno veći broj šansi stvorili, ali nijednu nisu uspjeli da iskoriste. 

Milan na neki način kao da gubi dah, pošto je i nedavno izgubio od Torina, ali je za utjehu izborio osminu finala Lige prvaka, gdje će se suočiti s Tottenhamom.

Za razliku od Milana, Napoli svoje rivale "melje". Večeras je ostvarena rutinska pobjeda nad Empolijem od 2:0, a a strijelci su bili Lozano iz penala u 69. minuti i Zielinski u 88., dok je Luperto kod gostiju isključen u 74. minuti.

Ranije danas Spezia i Udinese su remizirali rezultatom 1:1. Nastavak kola je na programu u srijedu.

U 18:30 sati igraju Lecce i Atalanta, te Sassuolo i Roma, a onda navečer od 20:45 sati Fiorentina - Salernitana, Inter - Bologna, Torino - Sampdoria.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za četvrtak nam ostaju dva duela - Verona i Juventus od 18.30, te Lazio i Monza od 20:45 sati.

Odigraće se za vikend i 15. kolo, to će da bude ujedno i posljednje pred pauzu koja će uslijediti jer dolazi Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bavarac88
Nema gore lige,ovaj Milan je dno dna...iz godine u godinu se kupuju titule a kradu upravo Napoliju koji i igra najbolje...Valjda im nece i ove godine da ukradu
1 6
saju701
Kakav Milan ostavice ih Napoli 15 bodova.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti