Stephane Gilli ostaje bez posla?

Mogao bi dobiti otkaz zbog svog ponašanja

Stephane Gilli ostaje bez posla?

E. Škorić

Pomoćnik selektora bh. nogometne reprezentacije Mehmeda Baždarevića, Stephane Gilli, mogao bi uskoro ostati bez posla.

Gilli je, podsjećamo, u petak navečer nakon kvalifikacijskog meča između  BiH i Grčke, a koji je odigran u Zenici na Bilinom polju i koji je završen bez golova, izbio zub igraču gostujuće selekcije Janisa Gianiotasa.

"Sjednica Izvršnog odbora biće održana najvjerovatnije 23. juna i imaćemo, između ostalog, i tu temu na dnevnom redu. UEFA će sigurno reagovati u vezi sa dešavanjima na toj utakmici, ne samo za ponašanje ljudi iz našeg, nego i iz grčkog tabora, a moguće je da ćemo i mi reagovati. Ne bih prejudicirao o mogućim potezima i zaključcima. Međutim, svako ko nosi grb BiH, odnosno N/FS BiH, njegovi potezi mogu biti tema rasprave na sjednici Izvršnog odbora", kazao je Miorad Sofrenić, potpredsjednik NFSBiH, u razgovoru za Nezavisne novine.

On je također istakao da se ne razmišlja o smjeni selektora Baždarevića, bez obzira na nešto lošije rezultate u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ne razmišljamo o smjeni Mehmeda Baždarevića bez obzira na ishod prethodnog meča na 'Bilinom polju' protiv Grčke. Rezultat nije sporan, on je u granicama očekivanja, i dalje imamo isti položaj na tabeli i jednak bodovni zaostatak za konkurentima. Sve je i dalje otvoreno i nema potrebe za raspravom takve vrste", istakao je Sofrenić.

Također, Sofrenić je u razgovoru za Nezavisne potvrdio da je vrlo izgledno da se promijeni stadion na kojem će bh. reprezentacija igrati svoje domaće utakmice i zasad su u opticaju Grbavica i Koševo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti