Grci očekuju žestoke kazne za NFSBiH
Foto: EPA

Nakon incidenata na Bilinom polju

Grci očekuju žestoke kazne za NFSBiH

Sudeći po tamošnjim medijima, Grci očekuju žestoku kaznu za Fudbalski savez Bosne i Hercegovine. 

Grčki mediji, ali i tamošnja sportska javnost smatraju da NFSBiH očekuju teške sankcije nakon utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na Bilinom polju. 

Reprezentacije BiH i Grčke su odigrale remi bez golova, a utakmicu su, više od dešavanja na terenu, obilježili incidenti netom po njenom završetku.

Bh. reprezentativci su bili izrevoltirani sudijskim odlukama, Grci po pravilu igrali grubo i prljavo, pa je sve to rezultiralo verbalnim, a zatim i fizičkim obračunima igrača i članova stručnih štabova dvije reprezentacije. Jedan grčki fudbaler je ostao bez zuba nakon što je primio udarac od Baždarevićevog pomoćnika, a u grčkim medijima se raspravlja i o "napadu" bh. policije na malobrojne grčke navijače, nakon kojeg su igrači ove reprezentacije, kako kažu ovi mediji, molili pripadnike policije da ne tuku nedužne navijače.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Poznati grčki sportski novinar Georgios Helakis je na radio emisiji na Spor FM-u istakao kako je sudija Nicola Rizzoli zabilježio sve incidente u svoj zapisnik, te da se sada očekuje da se NFSBiH i naša reprezentacija nađu pod lupom Disciplinskog komiteta FIFA-e.

Nadalje navodi se kako se očekuje značajna novčana kazna, ali i da će reprezentacija BiH biti sankcionisana na način da će naredne utakmice na domaćem terenu igrati pred praznim tribinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti