Sterling: Uz Gerrarda sam postao bolji igrač i čovjek

Zahvalan bivšem kapitenu Liverpoola

Sterling: Uz Gerrarda sam postao bolji igrač i čovjek

Edmir Škorić

Napadač Manchester Cityja Raheem Sterling otkrio je kako ga je iskustvo igranja uz Stevena Gerrarda u Liverpoolu inspiriralo da se poboljša na terenu i izvan njega.

Sterling je debitovao za Liverpool 2012. godine, kada je Gerrard bio kapitan kluba, te je bio redovan prvotimac dok nije prešao u Manchester City 2015. godine, a danas se upravo sa bivšim klubom takmiči za prvo mjesto u Premier ligi.

"U Liverpoolu sam imao ljude oko sebe poput Stevena Gerrarda na koje sam gledao", rekao je Sterling nakon što je dobio nagradu Integrity and Impact na dodjeli nagrada BT Sport Industry Awards u četvrtak.

"Gledao sam ga i razmišljao šta mogu da popravim na sebi. Upijao sam mae stvari svakog dana i razvijao se u boljeg igrača i boljeg čovjeka".

Sterling je prošle sezone uživao u revolucionarno sezoni sa 18 golova i 15 asistencija, a to je na kraju pomoglo Manchester Cityju da bude prvak Engleske.

City je i sada u dobroj poziciji jer ima bod više od Liverpoola tri kola prije kraja.

"Znali smo prije utakmice s Unitedom da se možemo poskliznuti i da bismo mogli ostati bez prvog mjesta. Ne želimo da se to desi. Pokušavamo sve učiniti kako bismo pobijedili sve utakmice i bili prvaci. Ali ugodno je boriti se u takvim okolnostima, zbog toga sam i postao profesionalni nogometaš. Pobijediš ili izgubiš, svejedno ćeš biti ponosan na sebe i sve ono što si prošao", istakao je Sterling.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi