Duel Davida i Golijata: Sterling dobio zračni duel s Pogbom

Razlika u visini 20 cm

Duel Davida i Golijata: Sterling dobio zračni duel s Pogbom

Admin Čaušević

Da je razlika od 25 poena između Manchester Uniteda i Manchester Cityja realni pokazatelj kvaliteta dvije ekipa pokazala je i sinoćnja utakmica kada su Građani bez većih problema slavili s 0:2.

Izabranici Olea Gunnara Solskajera su odigrali dobro u prvom dijelu, da bi u nastavaku bili u potpunosti nadigrani.

City je golovima Bernarda Silve i Leroya Sanea napravio veliki korak ka odbrani titule Premiershipa jer tri kola prije kraja drži vodeću poziciju.

Na drugoj strani, United je novim porazom pod znak pitanja doveo plasman u Ligu prvaka. Za Tottenhamom kasni šest, za Chelseajem tri te dva boda za Arsenalom.

Igrači tima s Old Trafforda su u proteklih sedmica pretrpili veliki broj kritika zbog njihovog stava na terenu te sada ova ekipa u posljednjih devet mečeva ima čak sedam poraza.

Najčešće je na udaru Paul Pogba, svjetski prvak i veznjak plaćen 100 miliona eura o čijem se kvalitetu ponovo diskusuje.

Da Pogbi nedotaje borbenog i takmičarskog duha pokazala je situacija kada ga je u jednom duelu nadskočio Raheem Sterling.

Pogba je visok 1.91 metara, a Sterling 1.7 metara, ali to nije spriječilo engleskog reprezentativca da dobije zračni duel.

Ovakav Pogbin stav je izazvao burne reakcije te je ako je suditi po njegovom govoru tijela na utakmicama odlazak iz Uniteda sve izgledniji. Silno ga žele Juventus i Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi