Sterlingu je Djed Mraz već stigao: Postat će najplaćeniji igrač Premier lige
Sterling je dolaskom u City dobio platu od 190.000 funti sedmično, no uveliko je napredovao. (Foto: EPA)

Sterlingu je Djed Mraz već stigao: Postat će najplaćeniji igrač Premier lige

E. Škorić

Raheem Sterling uz Kevina De Bruynea drži Manchester City na vrhu, a nagrada će doći u upakovanom ugovoru. 

Neće vlasnici Cityja biti škrti, platit će svoje zvijezde dovoljno i nagraditi ih za svaku dobru utakmicu, a za više njih, naravno, slijedi nagrada u vidu dobrog ugovora.

Sterling je pogodio za pobjedu Cityja nad Southamptonom (2:1) prije nekoliko dana, čime je pokazao da je jedan od glavnih igrača Građana, a dobre igre u ovoj sezoni donijet će mu i povećanje plaće.

Kako javljaju otočki mediji, Pep Guardiola sugeriše upravi kluba da Sterlingu treba dati 300.000 funti sedmično, čime bi engleski krilni nogometaš postao najplaćeniji igrač Premier lige.

Na taj će način "preskočiti" Paula Pogbu kojeg Manchester United sedmično plaća 290.000 funti i doći će korak bliže Leu Messiju i Neymaru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je došao iz Liverpoola 2015. godine Sterling je dobio 190.000 funti sedmičnu platu, ali napredovao je u dvije godine i još malo pa će taj iznos biti uduplan. Ukoliko ovako nastavi, nema sumnje da će na Etihadu nastaviti da ga časte i nagrađuju, a i titula je sve bliže.

Uz utakmicu manje, koju će danas odigrati protiv West Hama, City je vodeći s 40 bodova, dok Manchester United ima 35.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti