Pogba priželjkivao povrede fudbalera Cityja, a sada on propušta derbi
"Nadam se da će se povrijediti neki bitni igrači Cityja, baš kao što se to nama dešava"

Karma je čudo

Pogba priželjkivao povrede fudbalera Cityja, a sada on propušta derbi

Arsenal i Manchester City su jučer odigrali sjajnu utakmicu na Emiratesu. Iako je Arsenal imao velii broj prilika, De Gea je briljirao na golu Crvenih đavola, pa su gosti na kraju slavili pobjedu rezultatom 1:3.

Ipak, iako je došao do tri boda, United je na Emiratesu ostao bez Paula Pogbe, koji je zbog nepotrebnog i grubog prekršaja u 74. minuti zaradio crveni karton.

Zbog isključenja protiv Arsenala Pogba će propustiti i "utakmicu godine" protiv Manchester Cityja u narednom kolu Premier lige.

Naime, mnogi vide ovaj gradski derbi kao susret koji bi mogao imati velikog uticaja na borbu za titulu, ali će United na Old Traffordu biti lišen usluga sjajnog francuskog veznjaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mnogi će reći da je Pogbu sustigla karma, jer je pred susret sa Arsenalom priželjkivao povrede fudbalera Cityja, kako bi njegova ekipa u gradskom derbiju imala što lakši zadatak.

"Možda je to ružno reći, ali nadam se da će se povrijditi neki bitni igrači Cityja, kao što se to nama uvijek događa...Ljudi to ne vide, o tome se ne priča, ali kad god je pred nama važna utakmica, neki bitni igrači nam se povrijede. Ako se to počne dešavati i njima možda budemo u blagoj prednosti", istakao je Pogba za britanske medije prije utakmice na Emiratesu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti