U komšiluku je "lansirana bomba"- stiže Stevan Jovetić

Crnogorac pred povratkom

U komšiluku je "lansirana bomba"- stiže Stevan Jovetić

Edmir Škorić

Stevan Jovetić je svojevremeno bio jedan od najvećih talenata na ovim prostorima, a iz Partizana je kasnije otišao u inostranstvo i igrao za klubove poput Monaca, Herthe, Fiorentine, Manchester Cityja, Seville i Intera.

Jovetić je trenutno u Herthi s kojom je potpisao ugovor na dvije godine u ljeto 2021. godine, što znači da će crnogorski reprezentativac za nekoliko mjeseci biti slobodan igrač.

Pitanje je gdje će 33-godišnji ofanzivac nastaviti karijeru, ali srbijanski Sportal saznaje da se Partizan uveliko raspituje za Crnogorca i spreman je da ga vrati. Isti izvor navodi da je i sam igrač spreman za takvo što.

Jovetić je ove godine više puta boravio u prestonici Srbije, čak je i dolazio na utakmice KK Partizan u Areni, a uskoro bi mogao i na duže vrijeme postati stanovnik Beograda.

Jovetić je za Partizan već igrao od 2006. do 2008. godine i za crno-bijele je na 51 utakmici postigao 13 golova.

Imao je zavidnu karijeru, bio je prvak Engleske sa Manchester Cityjem, s kojim je osvojio i Liga kup, dok je sa Partizanom bio prvak Srbije, te ima i jedan trofej kupa Srbije. S Partizanom je osvajao duplu krunu u sezoni 2007/08.

Dva puta je u Crnoj Gori izabran za nogometaša godine - prvi put 2009., a zatim i 2015. godine.

Pošto je Partizan u posljednje vrijeme u Srbiji nekako u sjeni Crvene zvezde, dolazak Jovetića mogao bi mnogo toga promijeniti, a naravno njegovo iskustvo i znanje moglo bi biti od velike pomoći Parnom valjku na evropskoj sceni.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Krajem prošle godine imao je priliku da igra u Zenici, pošto je s Crnom Gorom nastupio u meču Lige nacija protiv BiH. Zmajevi su tada slavili sa 1:0. Nakon te utakmice je za SportSport.ba kazao:

"Krivo nam je. Očekivali smo više. Bosna je iskoristila svoju priliku, dala gol i čestitam im na pobjedi".

Top Komentari

nakopitam
Otpadak obicni. @rabodimis je li ti ovaj rodjak? Zemljaci ste i braca po slavi
1 1
user1679527279
Pa koliko ima trofeja sa Partizanom, malo ste se spetljali u tekstu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi