Stevanović strijelac, Vojvodina pokorila Marakanu

Visok poraz Crvene zvezde

Stevanović strijelac, Vojvodina pokorila Marakanu

U posljednjoj utakmici jesenjeg dijela sezone u Jelen Super ligi Srbije Vojvodina je na Marakani deklasirala Crvenu zvezdu.

Vojvodina je na Marakani deklasirala i naprosto šokirala favorizovanu Crvenu zvezdu. Kamerunac Oumarou doveo je Novosađane u vodstvo nakon 23 minute igre, a pred sami kraj prvog poluvremena svojim je drugim golom povisio prednost Vojvodine na 2:0.

Već u drugoj minuti nastavka reprezentativac Bosne i Hercegovine Miroslav Stevanović pogodio je po treći put mrežu Zvezde, na asistenciju sjajnog Oumaroua.

Šokirani domaći fudbaleri su nakon trećeg gola gostiju potpuno izgubili moral, pa su i napadi prema golu Vojvodine bili sve rjeđi, a gosti su susret rutinski priveli kraju i odnijeli pun plijen u Novi Sad.

Zvezda je i pored poraza ostala na drugom mjestu, dok će Vojvodina na proljeće krenuti sa četvrte pozicije na tabeli.

 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.