Odlazi s osmijehom iz Newcastlea: Steve Bruce će dobiti nevjerovatnu odštetu ako dobije otkaz

Bogati vlasnici žele novog trenera

Odlazi s osmijehom iz Newcastlea: Steve Bruce će dobiti nevjerovatnu odštetu ako dobije otkaz

E. Čaušević

Newcastle je prije dva dana zvanično objavio da je klub dobio nove vlasnike.

Saudijski princ Mohammed bin Salman odlučio da kupi klub s St. James Parka koji je sada postao jedan od najbogatijih klubova na svijetu.

Kompanija Public Investment Fund kupila je Newcastle nakon što su nekoliko godina bili u pregovorima sa dosadašnjim vlasnikom Mikeom Ashleyjem. Navijači ovog kluba su se trudili godinama da Ashley napusti Newcastle i to se konačno desilo.

Naravno, mnogi očekuju da će engleski klub već u januaru napraviti promjene u igračkom kadru i dovesti nekoliko zvučnih pojačanja, no jasno je da će tek na ljeto iz temelja da mijenjaju tim.

Navijači Newcastlea su oduševljeni što su dobili bogate vlasnike jer vjeruju da će klub sada itekako napredovati u Premiershipu, ali i evropskim takmičenjima gdje Newcastle dugo nismo gledali.

Kako stvari stoje prve promjene bi se mogle desiti na trenerskoj poziciji jer se uveliko špekuliše da će Steve Bruce dobiti otkaz, a prva želja novih vlasnika kluba je Antonio Conte.

Bruce je izjavio prije prodaje kluba da se nada da će mu novi vlasnici dati šansu da pokaže koliko može, ali kako stvari stoje to se neće desiti.

No, to neće previše pogoditi engleskog stručnjaka koji će u slučaju otkaza dobiti ogromnu odštetu. Engleski mediji objavili su da će Bruce u tom slučaju dobiti čak osam miliona funti odštete iako mu trenutni ugovor ističe na kraju ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 60-godišnji stručnjak je preuzeo Newcastle na ljeto 2019. godine, ali kako stvari stoje uskoro bi mogao spakovati kofere i potražiti novi klub.

Top Komentari

King_Kenny
...ne znam koja je budala dala takav ugovor ovom glavatom Manchesterovom debilu,kao da je Guardiola ili Klopp...njega ako ostave do kraja sezone ispast ce iz lige bez obzira kakva mu pojacanja dovedu...lik je govedo tesko,vidi mu se na glavusi da je glup.
7 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi