Akter najluđeg finala Lige prvaka prodao medalju da otplati dugove!

Dužan skoro četiri miliona eura

Akter najluđeg finala Lige prvaka prodao medalju da otplati dugove!

A. Čaušević

Ubjedljivo najluđe finale Lige prvaka odigrano je 2005. godine kada je Liverpool nakon penala i ludog preokreta uspio pobijediti Milan. 

Iako nije postigao niti jedan od Liverpoolovih šest golova računajući i penale Steve Finnan je bio jedan od ključnih igrača nezaboravane istanbulske večeri.

Nekadašnji reprezentativac Irske je primoran da 15 godina kasnije proda medalju koja ga podsjeća na najveći uspjeh u karijeri. Razlog su silna dugovanja.

Kompanija koja se bavi nekretninama je bankrotirala pa dugovanja ovog 44-godišnjaka iznose čak četiri miliona eura. Primoran je da proda sve što ima bilo kakvu vrijednost.

Na prodaju je stavio zlatnu medalju Lige prvaka koju prodaje za 15.000 eura, tu su i dva dresa s finalne utakmice sa potpisom i vrijede po 2.500 eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prodaje se i replika trofeja Lige prvaka koja vrijdi 7.000 eura te zlatni sat kojeg je dobio kao poklon za pobjedu u finalu. Cijena sata je 20.000 eura.

Finnan je na aukciju stavio i srebrenu medalju iz finala Lige prvaka 2007. godine te medalju osvajača FA Cupa iz 2006. godine. Tu očekuje zaradu od oko 7.000 eura.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hele
Dokaz da je pamet najvažnija
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi