Everton zvao Gerrarda, stigao ekspresan odgovor

(Ne)očekivano?

Everton zvao Gerrarda, stigao ekspresan odgovor

S. Grebović

Sve su prilike kako će Carlo Ancelotti ponovo sjesti na klupu Real Madrida.

Time će ostati upražnjeno mjesto menadžera Evertona, koji je ove godine predvođen Ancelottijem zauzeo 10. poziciju u Premier ligi.

Novinari na Otoku već su počeli špekulisati ko će sjesti na njegovo mjesto, a Athletic saznaje kako bi to mogao biti ni manje ni više nego Steven Gerrard.

Društvene mreže su se dovele do usijanja kada se pojavila mogućnost da bi legenda Liverpoola mogla pruzeti tim sa Goodison Parka, no izgleda da dileme nema.

Stigao je brz odgovor, doduše, ne direktan od samog Gerrarda, već od izvora bliskih njemu da on neće prihvatiti ponudu Evertona ako dođe do zvanične ponude.

Također, čelnici Karamela umjesto talijanskog stručnjaka možda dovedu i drugog bivšeg menadžera Liverpoola, Rafu Beniteza, čiji dolazak i ne bi bilo toliko iznenađenje kao Gerrardovo budući da je on poslije Redsa kasnije vodio Chelsea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zanimljivo da su Benitez i Gerrard u čuvenom finalu Lige prvaka 2005. godine u Istanbulu pobijedili tada Ancelottijev Milan nakon velikog preokreta.

Steven Gerrard sa velikim uspjehom vodi Glasgow Rangerse sa kojima je ove godine nakon pune decenije osvojio titulu prvaka Škotske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti