Sedam godina od najbolnijeg klizanja ikada

Jedan od najikonskijih momenata u PL

Sedam godina od najbolnijeg klizanja ikada

S. Grebović

Prošlo je, po navijače Liverpoola, bolnih sedam godina od kada se okliznuo Steven Gerrard u utakmici protiv Chelseja.

Na današnji dan 2014. godine odigrana je čuvena utakmica između Liverpoola i Chelseja.

Redsi su iza sebe imali fenomenalnu sezonu i tri kola prije kraja prvenstva imali su sve u svojim rukama. Brandon Rodgers je u timu imao sjajni napadački trio Suarez-Sterling-Sturridge koji je postigao more golova. Urugvajac je bio prvi topnik lige postigavši 31 gol, dok je drugo mjesto pripalo Sturridgeu koji je zabio 21.

Tim sa Anfielda je prije te utakmice ostvario 11 vezanih pobjeda i imali su pet bodova više od Plavaca i tri više od Cityja koji se na kraju radovao.

Liverpoolu je čak i neriješen rezultat u ovoj utakmici dobrodošao, dok bi pobjeda Chelsea izbacio iz trke za naslov. Međutim, desilo se upravo suprotno.

Igrala se nadoknada prvog poluvremena kada se kapiten Redsa Steven Gerrard okliznuo, do lopte je došao Demba Ba i lagano pogodio za vodstvo gostiju. Šok i nevjerica na Anfieldu. 

Domaći nisu uspjeli da se vrate u utakmicu, a gosti su pobjedu potvrdili u 90. minuti golom Williana.

Redsi su stvari dodatno uprskali i u narednom kolu. Gostovali su kod Crystal Palacea protiv koga su imali velikih 3:0 sve do 79. minute, ali do pobjede nisu došli. Domaći su za svega 11 minuta postigli tri gola, došli do boda, a taj kiks je Manchester City iskoristio na najbolji mogući način slavivši protiv Ville lagano sa 4:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Time su Građani kolo prije kraja izbili na prvo mjesto, a u posljednjoj utakmici u sezoni su pobjedom nad West Hamom potvrdili naslov prvaka. Tako su Redsi na neslavan način ostali bez prilike da osvoje titulu proslije 24 godine.

Ko zna šta bi se desilo da se Gerrard nije okliznuo u utakmici protiv Chelseja...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi