Gerrard ostao bez posla, a navijači ga vrijeđali i ismijavali na užasan način
FOTO: EPA

Utakmica u Londonu bila presudna

Gerrard ostao bez posla, a navijači ga vrijeđali i ismijavali na užasan način

H. Zilić

Aston Villa daleko je od idealne igre u novoj sezoni engleskog Premiershipa.

Nakon 11. odigranog kola tim iz Birminghama je na 17. poziciji sa devet osvojenih bodova i u nizu od četiri utakmice bez trijumfa.

Novi udarac dobili su sinoć kada su poraženi od Fulhama sa 3:0.

Poraz od Fulhama bio je i presudan za menadžera Ville legendarnog Stevena Gerrarda.

Klub sa Villa parka kasno sinoć potvrdio je da je prekinuta saradnja sa Gerrardom i da će klub u potragu za novim trenerom.

"Želimo se zahvaliti Stevenu na predanosti i radu. Želimo mu sve najbolje u budućnosti". navlei su iz redova Aton Ville.

Oglasi

Navijači su također nezaodvoljni Gerrardovim radom pa su čak ismijavali i njegovo klizanje protiv Chelseaja kada je Liverpool ostao bez titule. Tokom utakmice u Londonu ksandirali su da ode sa klupe.

Steven Gerrard je na klupu bivšeg prvaka Evrope došao nakon sjajnih rezultata sa škotskim Rangersima koje je vratio u vrh škotskog fudbala, ali i na evropsku mapu.

U Villi je dobro počeo, ali onda je krenuo crni niz, tako da se popularni Steve G. nakon 40 utakmica zaustavio na brojci od samo 13 pobjeda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tim iz Birminghama ima veoma dobar roster, navijači ne kriju želju da se nakon duge pauze izađe u Evropu, ali start sezone je daleko od toga, na kraju je ceh platio Gerrard.

Vidjet ćemo ko će preuzeti kormilo Aston Ville u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi